Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Active DieHards Deventer

Active DieHards Deventer (afgekort: ADHD) is een groep fanatieke supporters van Go Ahead Eagles. Wij proberen met o.a. vlaggen, spandoeken en sfeeracties een positieve bijdrage te leveren aan de prestaties op het veld en tribune.

Nauwelijks meer spandoeken

In het begin van de 21ste eeuw waren er nauwelijks meer spandoeken aan de hekken voor de B-Side te vinden. Met een mannetje of drie werd besloten om te gaan collecteren op de tribune om geld in te zamelen voor het maken van nieuwe doeken. Het streefbedrag was binnen enkele minuten door gulle giften al behaald, waardoor de eerste spandoeken gefinancierd konden worden. Drie doeken van zeil werden aangeschaft. De welbekende ‘Hard to Kill’, ‘You’ll never fly alone’ en ‘Eagles B-Side’.

De eerste paalactie

Betekende daarmee ook de start van Active DieHards Deventer. Na de actie werden meer vlaggen en andere attributen zoals trommels, knalkanon en confetti-shooters aangeschaft of zelf gefabriceerd. Destijds met 6 vlaggen op het veld, confetti en rookbommen werd de sfeer in het stadion sterk verbeterd. Niet voor niets is stadion de Adelaarshorst nu één van de sfeervollere stadions van Nederland. Dit alles moest wel gefinancierd worden natuurlijk. We begonnen dan ook met de verkoop van merchandise, o.a. stickers, pins, kalender-posters en sjaaltjes, maar ook een aantal gulle sponsors financierden onze sfeeracties.

Spandoeken

Naast de eerder genoemde gedrukte zeildoeken kwamen er enkele geschilderde doeken, hiermee werden de hekken voor de B-Side tot aan de nok toe gevuld. Speciale spandoeken waren er in de beginjaren voor Dennis Hulshoff met het spandoek ‘Van matje tot kaal, Dennis bikkelde al 400 maal’ en voor Niels Kokmeijer, die op meerdere plekken zijn been brak na een vieze overtreding van Spartaan Rachid Bouaouzan, met het doek: ‘Namens het Eagles-legioen: Niels, Get well soon!’.

Het eerste grote takeldoek werd om hoog getakeld bij de wedstrijd tegen aartsrivaal FC Zwolle op 10 december 2006. Op een doek van 30m bij 6m viel de tekst: ‘Go Ahead Eagles Deventer, Trots aan de IJssel’ te lezen. Bij dit takeldoek bleef het niet en de jaren hierna passeerden nog vele takeldoeken de revue die hieronder te vinden zijn in een foto slide.

Donateurs

Om een constante bron van inkomsten te genereren, werd in 2009 bedacht om met vaste donateurs te gaan werken. Particulieren en bedrijven kunnen voor een bedrag van minimaal 20 euro een jaar donateur van ADHD worden. Hiermee steunen ze ons met het financieren van onze sfeeracties. 

Stichting Sfeerteam ADHD

Sinds 2016 staan wij officieel ingeschreven als stichting onder de naam Stichting Sfeerteam ADHD met Kvk-nummer: 66391180. Het verder gaan als stichting was noodzaak gezien de steeds grotere uitgaven voor sfeeracties. Het voordeel hiervan is dat wij onze donateurs kunnen laten betalen via een automatische incasso, wat ons een hoop werk scheelt.

Algemene voorwaarden Sfeerteam ADHD
Privacybeleid Sfeerteam ADHD