Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Active DieHards Deventer

Active DieHards Deventer (afgekort: ADHD) is een groep fanatieke supporters van Go Ahead Eagles. Wij proberen met o.a. vlaggen, spandoeken en sfeeracties een positieve bijdrage te leveren aan de prestaties op het veld en tribune.

Geschiedenis
In het begin van de 21ste eeuw waren er nauwelijks meer spandoeken aan de hekken voor de B-Side te vinden. Met een mannetje of drie werd besloten om te gaan collecteren op de tribune om geld in te zamelen voor het maken van nieuwe doeken. Het streefbedrag was binnen enkele minuten door gulle giften al behaald, waardoor de eerste spandoeken gefinancierd konden worden. Drie doeken van zeil werden aangeschaft.
De welbekende ‘Hard to Kill’, ‘You’ll never fly alone’ en ‘Eagles B-Side’.

Niet veel later werd de groep uitgebreid tot een man of 6. Doordat de bouw van het nieuwe stadion (wat uiteindelijk nooit heeft plaatsgevonden) in Epse-Noord veel te lang duurde, werd uit protest op zaterdag 13 maart 2004 symbolisch de eerste paal geslagen door Eagles-speler en Deventenaar Dennis Hulshoff. De actie kreeg veel aandacht van zowel lokale als landelijke media, wat de groep kracht gaf om meer acties rondom Go Ahead Eagles te starten.

De eerste paalactie betekende daarmee ook de start van Active DieHards Deventer. Na de actie werden meer vlaggen en andere attributen zoals trommels, knalkanon en confetti-shooters aangeschaft of zelf gefabriceerd. Destijds met 6 vlaggen op het veld, confetti en rookbommen werd de sfeer in het stadion sterk verbeterd. Niet voor niets is stadion de Adelaarshorst nu één van de sfeervollere stadions van Nederland. Dit alles moest wel gefinancierd worden natuurlijk. We begonnen dan ook met de verkoop van merchandise, o.a. stickers, pins, kalender-posters en sjaaltjes, maar ook een aantal gulle sponsors financierden onze sfeeracties.

Spandoeken
Naast de eerder genoemde gedrukte zeildoeken kwamen er enkele geschilderde doeken, hiermee werden de hekken voor de B-Side tot aan de nok toe gevuld. Speciale spandoeken waren er in de beginjaren voor Dennis Hulshoff met het spandoek ‘Van matje tot kaal, Dennis bikkelde al 400 maal’ en voor Niels Kokmeijer, die op meerdere plekken zijn been brak na een vieze overtreding van Spartaan Rachid Bouaouzan, met het doek: ‘Namens het Eagles-legioen: Niels, Get well soon!’.

Het eerste grote takeldoek werd om hoog getakeld bij de wedstrijd tegen aartsrivaal FC Zwolle op 10 december 2006. Op een doek van 30m bij 6m viel de tekst: ‘Go Ahead Eagles Deventer, Trots aan de IJssel’ te lezen. Bij dit takeldoek bleef het niet en de jaren hierna passeerden nog vele takeldoeken de revue die hieronder te vinden zijn in een foto slide.


Car
naval
Van 2006 t/m 2011 liep Active DieHards Deventer jaarlijks mee met de carnavalsoptocht in Deventer, altijd met een item welke sloeg op GAE.
Elk jaar werd een prijs gewonnen, met als hoogtepunt hierbij de optocht in 2008, waarbij de 1ste prijs van de carnavalsoptocht in de wacht werd gesleept. Doordat er sinds 2012 geen optocht meer is in Deventer zijn wij gestopt met het bouwen van carnavalswagens en ligt de focus
puur op de wedstrijden van Go Ahead Eagles.

Winnaar spandoekenactie 60 jaar Eredivisie
In het jubileumjaar van 60 jaar Eredivisie in 2016 werd er door de coöperatie Eredivisie cv een spandoekenwedstrijd gehouden met als prijs een geldcheque ter waarde van €15.000. Active DieHards Deventer was één van de kandidaten voor de actie met het spandoek: ‘Clubliefde kent geen divisie’. Deze tekst slaat natuurlijk op onze hondstrouwe supporters, welke ook in de eerste divisie massaal blijven komen. Mede door de vele stemmen van deze supporters werd de prijs in de wacht gesleept. Een mooie beloning voor onze inzet.

Waarom rood?
Op zaterdag 8 april 2017 kwam ADHD op een bijzondere manier in het nieuws. In de wedstrijd tegen Heracles Almelo kreeg Elvis Manu al in de 12de minuut een onterechte rode kaart. In de rust werd er daarom snel een rol stof uit de opslagruimte getrokken en werd de tekst ‘Waarom rood?’ op het spandoek geverfd. Met de verf nog nat werd dit doek tentoongesteld, wat veel waardering en hilariteit opleverde in het stadion en op social media. Een moment voor ons om nooit meer te vergeten.


De groep

Active Diehards Deventer bestaat uit ongeveer 25 vrijwilligers die de sfeeracties in het stadion verzorgen. Daarbuiten is er een groep van circa 30 supporters die actief meehelpt bij het uitwerken en schilderen van sfeeracties.

                                                                Donateurs
Om een constante bron van inkomsten te genereren, werd in 2009 bedacht om met vaste donateurs te gaan werken. Particulieren en bedrijven kunnen voor een bedrag van minimaal 20 euro een jaar donateur van ADHD worden. Hiermee steunen ze ons met het financieren van onze sfeeracties. Deze donateurs worden beloond met ieder jaar een nieuwe, unieke sjaal en een feestavond.

Stichting Sfeerteam ADHD
Sinds 2016 staan wij officieel ingeschreven als stichting onder de naam Stichting Sfeerteam ADHD met Kvk-nummer: 66391180. Het verder gaan als stichting was noodzaak gezien de steeds grotere uitgaven voor sfeeracties. Het voordeel hiervan is dat wij onze donateurs kunnen laten betalen via een automatische incasso, wat ons een hoop werk scheelt.

Algemene voorwaarden Sfeerteam ADHD
Privacybeleid Sfeerteam ADHD

[foogallery id=”638″]