Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

FAQ Sfeervak Vak 7

Enkele weken geleden hebben wij geflyerd over een nieuw sfeervak op de B-Side, omdat wij de afgelopen twee seizoenen merkten dat de sfeer op de B-Side terugloopt. Om dit tij te keren hebben wij velen ideeën de revue laten passeren en lijkt ons het een strak plan de ‘fanatiekere’ supporters te centreren op één vak. Over dit plan kregen wij veel positieve, maar ook enkele negatieve reacties. Vandaar dat wij jullie door middel van een FAQ antwoord willen geven op veel gestelde vragen.

Tevens houden wij in samenwerking met de club en de Supportersvereniging op woensdag 19 juni een info-avond om ons plan verder uit te werken. Meer informatie volgt hierover later!

FAQ sfeervak Vak 7

Een sfeervak, wat moet ik me hierbij voorstellen?
Als wij terug kijken naar de afgelopen seizoenen, is de sfeer op de B-Side hard achteruit gegaan. Dit willen wij doorbreken door alle fanatieke groepen, die nu verspreid staan over verschillende vakken/tribunes, te centreren onderin Vak 7.

Wat verstaan jullie onder fanatiek?
Wij vinden dat als je op een fanatieke staantribune midden achter de goal staat, er wel wat van je verwacht mag worden. Momenteel staan er teveel supporters op Vak 7 die niks of weinig bij dragen aan de sfeer. Daarom verwachten wij dat supporters die plaats willen nemen onderin Vak 7 vocaal aanwezig zijn en ook mee doen aan sfeeracties.

Wat houd mee werken aan sfeeracties in?
Voor de wedstrijd delen wij regelmatig kleine vlaggetjes uit en hierbij valt ons op dat een groot deel van het vak deze vlaggen dan niet aan wil pakken.
Tevens hebben we afgelopen seizoen enkele (landelijke) protestdoeken gehad die worden weggeslagen door supporters op Vak 7.
Bij sfeeracties zoals hierboven verwachten wij dat supporters op Vak 7 hieraan meewerken zodat onze acties succesvol worden uitgevoerd.

Vocaal aanwezig, is dat 90 minuten lang?
Nee, zo denken wij er juist niet over. Bij bijvoorbeeld een 0-3 achterstand zullen ook wij niet meer vocaal aanwezig zijn. Echter valt ons op dat bij een 1-2 achterstand of dergelijke de ploeg niet de ondersteuning krijgt om de overwinning over de streep te trekken.

Komt er een leeftijdgrens?
Nee, wij willen geen leeftijdgrens hanteren. Jong of oud, iedereen is welkom die zich aangesproken voelt bij dit plan.

Hoeveel supporters denken jullie mee te krijgen?
Voordat wij dit plan naar buiten hebben gebracht, hebben wij flink wat fanatieke groepen gesproken om draagvlak te creëren. Momenteel hebben we rond de 100 supporters die achter ons plan staan. Wij mikken op een groep van circa 300 man die achter ons plan staan.

Een apart vak, verdeeldheid, ik vind het maar niks. Waarom willen jullie een gesloten vak?
Een goeie vraag, maar willen wij met alle betrokken supporters bij elkaar staan, zien wij geen andere opties als dit. Wij zien het absoluut niet als verdeeldheid en voelen ons ook niks meer dan andere supporters. Het belangrijkste wat wij willen is eenheid creëren op de B-Side om de sfeer te verbeteren.

Waarom midden op vak 7 en niet op bijv. vak 9?
Wij vinden dat de fanatiekere supporters midden achter de goal horen te staan en niet op zijkanten of hoeken van de tribune.

Hoe ga je controleren wie het vak op mag?
Van iedereen die zich aanmeld bij ons, verwachten wij dat die hetzelfde denkt over het verbeteren van de sfeer als ons. De aangemelde supporters zullen een extra pasje krijgen die toegang geeft tot dit vak.

Komt er weer een capo?
Momenteel is dit niet aan de orde omdat wij vinden dat er momenteel geen geschikte capo is. Wij zijn wel voor een capo, maar dan op een kleine ophoging (van circa 30-50cm) tussen de supporters op de tribune.

Komen er ook nieuwe liederen?
Jaa zeker, momenteel zijn er al enkele nieuwe in de maak. Tevens willen we 1-2x per seizoen een avond organiseren om nieuwe liederen te brainstormen.

Hoe gaan jullie het vak afschermen?
Wij willen absoluut geen hoge hekken tussen de vakken. Het vak zal simpel afgeschermd worden met een ketting of dergelijke, zodat er voor het zicht op de B-Side niks veranderd.

Als ik plaats neem op het vak, kan ik dan geen vrienden meer meenemen?
Als er kaarten vrij zijn voor de B-Side en je iemand mee wilt nemen, is dit mogelijk. Echter zal diegene wel mee moeten gaan met de beleving van het vak. Vrienden/supporters die incidenteel toegang willen hebben voor het vak kunnen het vak betreden met een soort gastenkaart.

Mocht je nog andere vragen of tips hebben voor ons plan, kun je ons bereiken via sfeervak@sfeerteamadhd.nl