Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Mijn Eagles Plaatje: ‘Het groen-witte Mors-shirt: machtig mooi’

Ze vliegen over de toonbank: de Go Ahead Eagles-voetbalplaatjes! Van de huidige selectie tot legendarische trainers, van alle logo’s tot prachtige sfeeracties: ze komen allemaal voorbij. Achter elk plaatje zit een verhaal en elke zaterdag lichten we er één uit. Deze week: Fabian Driessen! Fabian is lid van Sfeerteam ADHD en is daarnaast groot shirtverzamelaar van Go Ahead Eagles-shirts.

De Top-15 thuis- en uitshirts zijn in vanaf deze week te sparen voor het voetbalplaatjesalbum! We laten ze jou alvast zien. Wat vind je van die Top-15 als fanatiek shirtverzamelaar?  – Om meteen met de deur in huis te vallen: met de nummer 1 uitshirt ben ik het helemaal eens. Dat is het shirt met groen-witte horizontale strepen met ‘Mors’ als sponsor. Echt schitterend, uiteraard heb ik daar ook op gestemd. Bij de thuisshirts heb ik gestemd op het rode shirt met gele baan met ‘FAM’ erop, maar ook de shirts met ‘PZ’, ‘Auping’ en ‘Beaphar’ als sponsor hebben mijn stem gekregen.


Een aantal prachtige shirts uit de collectie van Fabian.

Wat maakt deze shirts zo bijzonder volgens jou? – Al die shirts zijn echt retro, ik houd daar wel van. Vaak gaat het niet eens om het shirt zelf en hoe het shirt er specifiek uit ziet. Het gaat om een speciaal gevoel wat je bij een shirt krijgt. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de tijd wanneer het is gedragen, dan is het nostalgie. Dat maakt het dat ik die groen-witte zo machtig mooi vindt. Ik vond het ook leuk toen we dat shirt een aantal jaar geleden weer als uitshirt hadden, maar toch krijg je dat echte speciale gevoel niet terug. Shirts zijn moderner geworden en de shirtsponsor is anders. Zelf heb ik ongeveer 75 shirts thuisliggen. Via-via krijg ik ze vaak toegestuurd of ik doe een oproep op Marktplaats. Maar één shirt heb ik nog niet: de groen-witte van ´Mors´, mijn favoriet dus. Die van een aantal jaar geleden heb ik al wel, maar naar de originele ben ik nog altijd hard naar op zoek!

Naast de shirts staan ook de Top-5 Sfeeracties van ADHD in het voetbalplaatjesalbum. Die is door jullie samengesteld, hoe ging dat in z’n werk? – Klopt, ondanks dat het moeilijk is te kiezen tussen al die mooie doeken waren we op zich vrij unaniem. De nummer 1 is het zwart-roodgele doek met ‘Eagles Deventer’ erop. Die hangt nu nog steeds in het stadion om de spelers te steunen tijdens de wedstrijd, ook al zijn we er niet. We proberen voor dit seizoen ook nog wat te maken, ook met de waarschijnlijke Play-Offs in het vooruitzicht. Eerder dit seizoen hebben we bijvoorbeeld met een mooi doek in het uitvak bij VVV-Venlo de spelers laten weten dat we achter ze staan.

Hoe komt zo’n sfeeractie tot stand? – Achter zo’n doek zit zoveel werk. Eigenlijk begint één iemand met een idee: laten we weer een doek gaan maken!. Vervolgens gaan we allemaal brainstormen onder het genot van een biertje en maakt iemand het ontwerp. Daarna wordt er geschilderd; daar is een aantal jongens heel goed in. Die wil ik ook hierbij de ‘credits’ geven, die gasten maken er altijd iets machtig moois van. Als je het dan in het stadion ziet hangen bij een wedstrijd, maakt je dat wel trots!