Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Statement Ajax-uit

Active Diehards Deventer is aanstaande zondag niet aanwezig bij de wedstrijd Ajax – Go Ahead Eagles. Er zullen daarom geen spandoeken en vlaggen van ons in het uitvak van de Johan Cruijff Arena hangen.

Onze redenering is dat er helaas in de voetbal- en bestuurlijke wereld nog steeds anno 2021, wordt geregeerd in angst. Femke Halsema is burgemeester van een stad met zo’n 900.000 inwoner die verschillende grote evenementen huisvest. Nu staat daar ook nog ver van de binnenstad op een bedrijventerrein een moderne betonbak die voetbalwedstrijden organiseert waarbij zo’n 55.000 man op af komen.

07 november is het zover, de wedstrijd Ajax – Go Ahead Eagles staat op het programma in de Johan Cruijff Arena. En wat denk je? Femke breekt het zweet alweer uit, we hebben het nu namelijk niet over demonstranten of feestgangers, maar over voetbalsupp.. Hooligans. Die zijn gevaarlijk voor de maatschappij en dat terwijl wij praten, bij een vol uitvak van 1.600 supporters, over een percentage van 3%…

Oplossingen bedenken zoals een transferium of minimaal een omwisselpunt in Muiden? Nee, een buscombi is lekker makkelijk te regelen en minder aantrekkelijk voor de meeste voetbalsupporters. Resultaat weinig uitsupporters en degene die toch gaan zullen als vee van Deventer naar de Johan Cruijff Arena worden vervoerd en weer terug.

Daar waar Rotterdam ons vrij vervoer heeft gegeven zonder incidenten en waarbij zelfs supportersgroepen elkaar opzochten voor een biertje en heen- en terug in de trein samen zaten blijft er in Amsterdam dus niks mogelijk.

Bijkomend willen wij een kritische noot afgeven aan de KNVB, voetbal is een volkssport. Doordeweekse (beker-) wedstrijden zijn al lastiger te bezoeken voor voetbalsupporters met verplichtingen zoals werk, het toevoegen van de 20:00 uur speeltijd op zondag en maandag zijn dan ook funest voor de supportsbezoek en -beleving. Bij een dergelijk tijdstip is het niet ongewoon om midden in de nacht pas thuis te komen na een (uit)wedstrijd. Deze verplaatsing is natuurlijk vanwege de Europese campagne van Ajax, maar het spelen van deze wedstrijd moet natuurlijk ook op supportersvriendelijkere tijdstippen als 14:30 of desnoods 16:45 mogelijk zijn.

Active DieHards Deventer