Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Uitzwaaiactie Graafschap

Honderden supporters van Go Ahead Eagles hebben zondagochtend rond half tien het eerste elftal uitgezwaaid. De Deventer aanhang zette de Zutphenseweg, voor het pand van Akzo Nobel, in vuur en vlam. GA Eagles speelt zondagmiddag vanaf 12.15 uur de topper tegen De Graafschap. Met speciale fakkels en gezang werd de spelersbus van GA Eagles op weg naar Doetinchem opgewacht. De leiding van de actie, Active DieHards Deventer, riep op voorhand op om voldoende afstand van elkaar te bewaren, al bleek dat lastig. Dit in verband met de coronaregels.

Vanuit de bus keken de spelers van GA Eagles met bewondering naar de massale toeloop, zoals dat een week eerder ook al gebeurde. Op paasmaandag speelde GA Eagles al de topper in Breda tegen NAC die met 0-1 werd gewonnen. Ook toen stonden er – iets verderop bij de oprit naar de A1- zo’n 150 fans om de selectie van trainer Kees van Wonderen een hart onder de riem te steken.

De oostelijke derby’s tussen De Graafschap en GA Eagles leven flink bij de beide fangroeperingen. Hoewel de supporters vanwege corona niet welkom zijn in het stadion, zijn de sportieve belangen groot. Beide clubs dromen van e tweede plaats in de eerste divisie, wat rechtstreekse promotie betekent naar het nationale voetbalwalhalla. De Graafschap staat tweede en heeft vijf punten meer dan GA Eagles, wat op de vijfde positie bivakkeert.

Foto’s met dank aan Henk-Jan Meuleman, Han Balk en Henny Meyerink