Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Excelsior – Go Ahead Eagles (2-1)

Het is vrijdagmiddag rond 17:00 uur wanneer onze beatbus de Vetkampstraat uitrijdt. We gaan richting Rotterdam, waar Go Ahead Eagles het opneemt tegen Excelsior. De laatste weken hebben we de nodige punten laten liggen. Een overwinning is dus van harte welkom. Onder het genot van harde muziek en genoeg alcohol vertrekken we naar de havenstad.

Na de nodige files en een tussenstop komen we aan in Rotterdam, waar we plaatsnemen in het uitvak. Van de 400 kaarten zijn er 322 verkocht. Een mooi aantal, maar ook direct een statement richting iedere supporter die normaliter klaagt over het loyaliteitspunten-systeem: als je mee had gewild naar een uitwedstrijd, was dit de kans. Uitzonderingen daargelaten. Niet meer zeuren dus.

De 322 Deventenaren die wel een kaart hebben gekocht, zijn vanaf de opkomst van beide elftallen goed hoorbaar. Een groot spandoek met daarop ‘Oh oh oh, everywhere we go, watching Go Ahead Eagles!’ hangt aan het hek voor het uitvak. Uit het lied ontbreekt één zin – ‘putting on a show’ – en dat blijkt deze vrijdagavond een voorteken. Een show krijgen we niet te zien. Tenminste niet van onze jongens. Door een persoonlijke fout en slap spel krijgen we wederom op de kloten: 2-1 voor Excelsior. Het gat met de onderste plaatsen wordt op deze manier steeds kleiner…

Hoewel de resultaten tegen de laagvliegers de laatste tijd flink tegenvallen, moeten wij als supporters positief blijven. Daarom distantiëren wij ons van het ‘schaam je kapot’ dat in het uitvak werd gezongen toen de spelers ons kwamen bedanken. We moeten als één man achter de ploeg blijven staan om zo samen handhaving veilig te stellen.

Om te beginnen woensdagavond, wanneer het inhaalduel met RKC op het programma staat. We willen daarom woensdag een rood-gele zee van sjaaltjes creëren in de Adelaarshorst. Neem woensdag dus je sjaal mee, maak de spelers gek en dan gaan we samen een stap naar handhaving zetten. Tot dan!