Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Vitesse – Go Ahead Eagles (2-0)

Na de goede resultaten tegen FC Utrecht en Ajax stappen we dit weekend vol goede moed in de bus richting Arnhem. Bijna 800 supporters steunen Kowet deze zaterdagmiddag tijdens het uitduel met Vitesse, dat geen goed seizoen kent. We kunnen dus punten pakken vandaag, die voor ons erg belangrijk zijn. Een relatief vol uitvak, mooi weer en een belangrijke pot; het zijn de ingrediënten voor een potentieel mooie awayday!

Supporters die in het uitvak willen plaatsnemen, moeten deelnemen aan een verplichte combi. Omdat het omwisselpunt bij het uitvak is, kunnen we voor de wedstrijd in Beekbergen stoppen voor een paar drankjes op het terras. Een mooie ontwikkeling aangezien we in het fotoverslag van Fortuna-uit ons ongenoegen uitten over het feit dat één bus eerder mocht afreizen richting Sittard, om een tussenstop te maken bij een kroeg. Dit keer heeft iedereen deze mogelijkheid en daar maken wij natuurlijk gretig gebruik van. In de zon genieten we van de nodige alcoholische versnaperingen, om daarna onze weg te vervolgen richting de GelreDome.

We zijn vaak negatief over het stadion van Vitesse. De sfeer is slecht, het ziet er niet uit en het zit nooit vol. Daarom vinden we het tijd voor iets positiefs over het grootste theater van Nederland: in het uitvak wordt uitstekend voor de Deventer supporters gezorgd. De catering is snel en soepel en dat is een goede manier om voetbalsupporters tevreden te krijgen. Een pluspuntje deze zaterdagmiddag.

Dan het mindere gedeelte: de wedstrijd. We krijgen één van de slechtste potten van dit seizoen te zien van onze kant. Toch laten wij ons niet zomaar uit de weg slaan. Het relatief volle uitvak blijft negentig minuten lang fanatiek achter de ploeg van René Hake staan, ondanks de achterstand. Een mooi gegeven, maar toch staan we om 20:30 uur met lege handen. Go Ahead verliest met 2-0 van Vitesse en ziet de ploeg uit Arnhem daardoor dichterbij komen. Het gat met de nummer zestien is nu nog maar zes punten, al hebben wij nog een wedstrijd te goed. Laat die nummer zestien nou net de tegenstander van aanstaande vrijdag zijn: Excelsior Rotterdam. Om acht uur trappen we af in de havenstad, waar winst noodzakelijk is. Tot dan!