Winkelwagen

Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – Ajax (0-0)

“Al komen ook de ploegen uit het westen.
Met Coentjes en met Cruyffies, noem maar op.
We geven hier in Deventer de besten de voetbalkous gewoonlijk op de kop.
We staan als 1 man achter rood en geel.
En we schreeuwen ‘s zondags met een schorre keel.”

Het is de o zo bekende tekst van ons clublied. Een tekst die iedere wedstrijd door het stadion galmt, maar ook een tekst die tijdens sommige wedstrijden nét iets meer lading heeft. Ajax-thuis is zo’n wedstrijd. De ploeg uit Amsterdam heeft het altijd lastig tegen Kowet en deze zondag zal dat waarschijnlijk niet anders zijn. Ajax kent geen goed seizoen en onze jongens kunnen ieder punt goed gebruiken in de strijd om handhaving. Een groot voordeel deze zondag: we spelen thuis en dus kunnen wij als twaalfde man het verschil maken.

De dag begint vroeg. Omdat er al om 12:15 uur wordt afgetrapt (we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: kuttijd!) verzamelen we om 9:00 uur in het café. De spanning en het alcoholgehalte stijgen en het is erg gezellig in de kroeg, maar aan het eind van de ochtend is het toch echt tijd om richting de Vetkampstraat te vertrekken.

Tijdens topwedstrijden merken we vaak dat er op de tribunes iets meer gas wordt gegeven. Ook tegen Ajax is dat het geval. Alle tribunes dragen hun steentje bij aan de sfeer en dat slaat over naar het veld. Er wordt gevoetbald met passie en strijd en dat levert resultaat op. De defensie weerhoudt Ajax ervan te scoren en wanneer dat wel lukt, wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. In de hoofdstad vinden ze dat uiteraard niet leuk, maar ons hoor je niet klagen. De VAR heeft ons al vaak genoeg benadeeld de afgelopen tijd. Ook een doelpunt van Kowet wordt afgekeurd en dus blijft het 0-0. Wat een fantastisch resultaat, wat een belangrijk punt en wat heerlijk om Ajax nog verder achterop te zien raken! Met nog acht wedstrijden te gaan en een twaalfde plek op de ranglijst ziet het er erg rooskleurig uit voor ons, maar we mogen niet verslappen; zaterdag wacht Vitesse-uit.

Dan nog even iets anders. Hoewel voetbal voor ons erg belangrijk is, is het op sommige momenten slechts een bijzaak. Daarom willen we, naast het geweldige gelijkspel, twee momenten uitlichten. Allereerst de terugkeer van onze aanvoerder Bas Kuipers na een vervelende blessure. Hij kreeg in de slotfase van het duel een invalbeurt van trainer René Hake en was na lange afwezigheid weer terug. Mooi om hem weer te zien spelen en mooi hoe het stadion reageerde toen hij binnen de lijnen kwam.

Daarnaast, veel belangrijker dan de return van Kuipers, de 69ste minuut voor Ben Stempher. Ben was jarenlang betrokken bij de club en supporter in hart en nieren. Hij overleed begin maart, maar kreeg nog geen passend afscheid in de Adelaarshorst. Minuut 69 van Go Ahead Eagles – Ajax was daarom voor Ben Stempher. Er werd luid geapplaudisseerd en het You’ll Never Walk Alone werd gezongen. Want zo is het: Ben, You’ll Never Walk Alone.