Winkelwagen

Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag FC Utrecht – Go Ahead Eagles (1-2)

Na een vervelend weekend waarin het duel met RKC één minuut voor aftrap werd afgelast vanwege hevige sneeuwval, is het dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Go Ahead Eagles speelt om 16:30 uur een uitwedstrijd in de Utrechtse Galgenwaard, waar de plaatselijke FC de tegenstander is. De desbetreffende FC is niet in erg goede doen, dus is dit het uitgelezen moment om drie punten te pakken.

Met ruim 600 man vertrekken we zaterdagmiddag naar het midden des lands. De aftrap is op een klotetijdstip, maar toch hebben we het uitvak aardig goed weten te vullen. De sfeer in het uitvak is top; een groot deel van de wedstrijd komen de meegereisde Deventenaren boven de Bunnikside uit. We merken in het algemeen dat de uitvakken de laatste tijd vocaal weer erg sterk zijn. Daar zijn wij natuurlijk erg trots op en dat is een compliment waard voor iedereen die Kowet achterna reist.

De mannen van René Hake laten het deze zaterdag zowel in de eerste als in de tweede helft aankomen op de blessuretijd. Vlak voor rust wordt een 1-0 achterstand door Edvardsen omgebogen naar een gelijke stand. Gerechtigheid, want een aantal minuten daarvoor speelt Utrecht met twee keepers zonder dat daarvoor een penalty wordt gegeven. De arbitrage en de VAR; het is de laatste tijd één grote poppenkast.

Ook in de tweede helft doen de elf uit Deventer er alles aan om het zo lang mogelijk spannend te houden. Met succes, want na 45 minuten billenknijpen wordt de eindstand eindelijk bepaald. Willem Willumsson schiet een voorzet diep in blessuretijd achter Utrecht-doelman Barkas en laat het uitvak juichen. Onze middag kan niet meer stuk, terwijl ze in Utrecht de zoveelste nederlaag moeten slikken.

Het voetbal was zeker niet goed deze zaterdagmiddag, maar de punten zijn binnen en daar gaat het om. Als nummer 11 van de Eredivisie – met 29 punten – gaan we de interlandbreak in, waarna we op zondag 2 april bezoek krijgen van Ajax. Tot dan!