Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag FC Emmen – Go Ahead Eagles (2-2)

Na de geweldige 2-0 overwinning op FC Twente is het zondag tijd voor een awayday: FC Emmen-uit staat op het programma. In Drenthe zijn ze vrij nuchter en dus mogen we zowel per auto- als buscombi afreizen naar Emmen. In deze tijden, waarin uitsupporters vaak de dupe zijn, is dit een kleine overwinning voor ons. Lees je mee, Sybrand Buma?

Eenmaal aangekomen in Emmen is het direct gezellig. Onze speaker mag mee naar binnen en dus dreunen de hits door de gracht voor het uitvak. In datzelfde uitvak wordt bier geschonken, maar daar is het meeste ook wel mee gezegd. De catering van de plaatselijk FC moet namelijk 375 dorstige Deventenaren bedienen door twee lullige ‘luikjes’, waardoor de wachttijden aardig oplopen. Toch hoor je ons verder niet klagen, er is tenminste bier in het uitvak.

Bij opkomst van beide elftallen kleurt het uitvak rood-geel. Honderden vlaggen gaan de lucht in, wat zorgt voor een prachtig aangezicht vanaf de andere tribunes. De sfeer zit er goed in en de meegereisde Kowet-supporters laten flink van zich horen. Dit wordt nóg beter wanneer Jay Idzes al na negen minuten de 0-1 binnen schiet. Het belooft een mooie middag te worden, totdat oud-Eagle Jeroen Veldmate vanaf elf meter roet in het eten gooit. Nog voor rust staat het alweer gelijk.

In het uitvak houden we de moed erin. En dat wordt beloond, want na een uur spelen zet Bobby Adekanye de 1-2 op het scorebord. De mannen van René Hake krijgen daarna kansen genoeg om de overwinning over de streep te trekken, maar vergeten dit te doen. En dan voelt iedereen het aankomen; ondanks dat het uitverkochte uitvak alles geeft tot het einde, weet FC Emmen in de laatste minuut de gelijkmaker te maken. Ook al nemen we een punt mee naar Deventer, het voelt alsof we met lege handen naar huis gaan.

Zondag spelen we uit in Leeuwarden, waar hekkensluiter Cambuur de tegenstander is. Omdat burgemeester Sybrand Buma zijn eigen volk niet durft te straffen, zijn wij als uitsupporters niet welkom. En dus blijft het uitvak zondag leeg, terwijl Kowet op dit moment alle steun kan gebruiken. Wij zijn er weer bij op vrijdag 10 maart, wanneer er een prachtig avondaffiche op de planning staat: RKC-thuis. Tot dan!