Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – FC Twente (2-0)

Derbyday!

Dat is het eerste woord wat in ons opkomt als we zondagochtend wakker worden. ‘Derbyday’. FC Twente komt op bezoek in Deventer en dan is spektakel gegarandeerd. De voorbereidingen zijn getroffen, alles is klaar voor deze middag en dus gaan we met een goed gevoel – en een flinke dosis spanning – richting onze Adelaarshorst.

Voor de tijd verzamelen we in de kroeg. Het bier vloeit rijkelijk, de muziek staat hard en iedereen is een goede bui. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Enschede en dat zou vandaag zomaar weer eens kunnen gebeuren. FC Twente draait bovenin de Eredivisie mee en Kowet heeft de punten hard nodig, dus er staat voor beide clubs veel op het spel.

Rond half 3 is de Adelaarshorst zo goed als compleet gevuld. De spandoeken liggen klaar, op het veld wordt het vuurwerk klaargezet. Dit vuurwerk is door ons geregeld, maar betaald door sponsor DGS. Nogmaals dank! Bij opkomst van beide elftallen gaan er verschillende spandoeken de lucht in. Op de B-Side wordt een doek van liefst 60 meter lang omhoog getild. Ook Vak 17 toont een sfeeractie; een doek van 40 meter lang, dat door hun zelf ontworpen is, schittert aan de IJsseltribune. De doeken in combinatie met het vuurwerk en de harde knallen zorgen voor een echte ‘derbysfeer’ in Deventer. We hebben er zin in!

Het vuurwerk dat we voor de aftrap zien, slaat na aftrap over op de roodgelen op het veld. Kowet schiet uit de startblokken en al na zes minuten zorgt Philippe Rommens voor de 1-0 voorsprong. Het stadion ontploft! Als het tien (!) minuten later via Isac Lidberg 2-0 wordt, is het gekkenhuis compleet. In de hoek van het uitvak wordt vuurwerk afgestoken, waarna de uitsupporters beginnen met het gooien van stoelen. Even is het chaos en besluit de scheids het duel stil te leggen. Als de rust is wedergekeerd, kunnen we verder waar we gebleven waren; winnen van FC Twente.

De elf van René Hake spelen één van de betere wedstrijden van het seizoen, en omdat FC Twente dat niet doet, weten we deze derby over de streep te trekken. Het blijft 2-0 en de drie broodnodige punten blijven in Deventer! Go Ahead Eagles is voor heel even de baas in het Oosten, en dat ervaart iedere Deventenaar zo. Er wordt nog lang feest gevierd en hoewel het in de media vooral gaat over de stoeltjes en het vuurwerk, kijken wij liever naar de uitslag: 2-0 voor Kowet!