Winkelwagen

Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Sparta R’dam – Go Ahead Eagles (2-1)

Het is zondagochtend heel vroeg als we ons verzamelen aan de Vetkampstraat. Sparta-uit is normaal gesproken een aantrekkelijk potje, maar de KNVB, de club zelf en de driehoek van Rotterdam hebben er alles aan gedaan om dat dit jaar te voorkomen. Daarom reizen er maar 154 Kowet-supporters af naar het westen om de wedstrijd te bekijken vanuit het uitvak.

Wanneer de informatie voor deze wedstrijd op de website verschijnt, wrijven we een paar keer door onze ogen. Het staat er echt: ‘Het Eredivisieduel begint om 12:15 uur en wordt gespeeld in Sparta Stadion Het Kasteel’. Tot zover nog niets geks, want dat belachelijke tijdstip was al eerder bij ons bekend. Maar dan komt het: ‘Club- of seizoenkaarthouders van Go Ahead Eagles kunnen naar deze wedstrijd afreizen middels een busregeling’ en even verderop ‘Er zal geen verkoop van alcoholhoudende consumpties zijn in het bezoekersvak’.

Het is in onze ogen onbegrijpelijk wat supporters tegenwoordig voorgeschoteld krijgen. Omdat er ‘ooit’ een keer ‘iets’ is gebeurd bij een uitwedstrijd, wordt de volledige groep gestraft met een verplichte buscombi. Het feit dat we daarnaast geen biertje kunnen drinken in het uitvak, toont voor ons aan dat het ‘supportertje pesten’ nog altijd in volle gang is.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Al na een paar minuten komen we met 1-0 achter. Na de gelijkmaker van Finn Stokkers ligt de bal er aan de andere kant ook vrij snel weer in en staat het dus 2-1, wat ook de uitslag is. Over de arbitrage is inmiddels al genoeg gezegd en geschreven. Waar we ons in het verslag van ADO-uit nog verbaasden over het feit dat sommige scheidsrechters niet meer functioneren zonder VAR, vragen we ons nu af of sommige scheidsrechters – met VAR – überhaupt wel geschikt zijn om te fluiten. Wéér wordt een 100% penalty over het hoofd gezien en wéér worden we genaaid. En dus verliezen we weer.

Als we niet te veel naar de gevreesde plek 16 willen kijken, moet er de komende weken echt gewonnen worden. Er komen belangrijke duels aan, tegen onder meer Emmen, Cambuur en RKC. Zondag staat eerst de wedstrijd tegen FC Twente op het programma, thuis om 14:30 uur. We weten dat Kowet het de Enschedeërs erg moeilijk kan maken, vooral in een uitverkochte Horst. Zondag moeten alle schouders eronder, alle neuzen dezelfde kant op en moet iedere supporter zich schor schreeuwen voor een overwinning op de nummer 5 van de Eredivisie. Tot dan!