Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag ADO den Haag – Go Ahead Eagles (1-0, KNVB-beker)

Op een doordeweekse avond om 21.00 uur voetballen aan de andere kant van het land is geen pretje, maar toch reizen 462 Deventenaren af naar de Hofstad om Go Ahead Eagles te steunen in het bekerduel met ADO Den Haag.

Voor de wedstrijd staat alles in het teken van de vreselijke ramp in Turkije en Syrië. Naast verschillende Turkse vlaggen wordt er in ons vak een spandoek uitgerold met daarop de tekst ‘Stay Strong’, plus de vlaggen van beide getroffen landen. Het is een indrukwekkend moment, waarop voetbal even bijzaak is. Kippenvel. Daarna moet toch echt de knop om; volle bak voor de bekeroverwinning.

In de eerste helft komen we erachter dat sommige scheidsrechters (lees: Edwin van de Graaf) wel heel erg afhankelijk zijn geworden van de VAR. De arbiter mist een 100% penalty en laat Lidberg met een bloedend hoofd op de grond liggen. Maar ach, dan hadden we maar een topclub moeten worden.

De tweede helft gaat Van de Graaf verder waar hij gebleven was; het negeren van strafschoppen. Wederom wordt er ons één door de neus geboord. Iets met de VAR en waardeloze scheidsrechters. Onbegrijpelijk.

Toch moeten we vooral naar onszelf kijken. Wanneer je dertig keer schiet en niet één keer scoort, gaat er gewoon iets verkeerd. De voetbalwet is duidelijk; als je de kansen zelf niet afmaakt, doet de tegenstander dat wel. En dat gebeurt dan ook. ADO maakt na 70 minuten de 1-0 en bepaalt daarmee de uitslag. Einde bekeravontuur.

Aan het uitvak heeft het deze donderdagavond niet gelegen. De meegereisde supporters laten constant van zich horen en doen er écht alles aan om een gelijkspel of meer over de streep te trekken. Zonder resultaat dus, want Kowet ligt uit de beker. Nu moet de volledige aandacht op de competitie, want daarin valt nog genoeg te halen. Te beginnen op zondag, wanneer Eagles het in Rotterdam opneemt tegen Sparta. Tot dan.