Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – N.E.C Nijmegen (1-0)

Na de verloren wedstrijden tegen AZ, PSV én RKC wordt het wel weer eens tijd voor een paar punten. Het liefst drie, en dat moet dan gebeuren tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen staat tiende en komt op zondagmiddag op bezoek in De Adelaarshorst.

Eerder schreven we al dat de zondagmiddag niet onze beste middag is. Het feit dat er daarnaast binnen onze groep ook nog erg veel zieken zijn, zorgt niet voor veel hogere verwachtingen. Toch is het bijzonder gezellig bij aankomst aan de Vetkampstraat. De zon schijnt, dus hebben veel supporters zich buiten op het plein verzameld voor een drankje. Ook op de tribunes is de sfeer goed, en dat al voor de wedstrijd!

Ook tijdens de wedstrijd verbazen we ons – op positieve manier – over de sfeer in de Horst. Kowet knokt op het veld voor iedere punt, dus doen wij op de tribune precies hetzelfde. En dat werpt zijn vruchten af, want door een doelpunt van Finn Stokkers komen we in minuut 35 op voorsprong. Het stadion ontploft en de goal zorgt ervoor dat de sfeer alleen maar beter wordt. Omdat het uitvak ook de hele wedstrijd van zich laat horen – waarvoor complimenten – is het weer een ouderwets gezellige voetbalmiddag in Deventer.

Helaas moeten we ook een negatief punt aanhalen. We zien deze zondagmiddag iets wat we de laatste tijd steeds vaker zien; supporters op de sfeervakken die weinig tot geen moeite doen om te zorgen voor sfeer, maar des te meer moeite doen om alles vast te leggen op de gevoelige plaat. We snappen dat het voor sommigen onrealistisch is om bij de mooiste club van Nederland te zijn, maar alles en iedereen filmen is volgens ons onacceptabel. Buiten de wedstrijd om een keer een foto maken van je eigen bekenden is prima, maar de hele tijd met je telefoon in je handen doe je maar thuis op de bank.

Om het verslag op een positieve manier af te sluiten; het doelpunt van Stokkers blijkt het enige doelpunt van de wedstrijd en dus pakt Kowet eindelijk weer eens drie punten. Een concurrent wordt verslagen én we gaan met een goed gevoel naar Den Haag, waar donderdag het bekerduel tegen ADO op het programma staat. Tot dan!