Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Feyenoord – Go Ahead Eagles (3-0)

Sorry mama, weer geen moederdag!

Het is zover; de uitwedstrijd waar we lange tijd naar uit hebben gekeken. En niet omdat het de potentiële kampioenswedstrijd van Feyenoord is, maar omdat we eindelijk weer eens met vrij vervoer mogen reizen. Daar willen we dan ook optimaal gebruik van maken en dus reizen we per trein af naar Rotterdam, waar de koploper deze zondagmiddag de tegenstander is.

Het uitvak wordt vandaag gevuld met ruim 1000 supporters. Een bijzonder aantal, want het is zo’n 15 jaar geleden dat Kowet voor het laatst door meer dan 1000 uitfans gesteund werd. Niet iedereen kiest voor een treinreis van 2,5 uur, maar na het aansluiten van groepen in Apeldoorn en Amersfoort gaan we met zo’n 200 man op pad richting de havenstad. Kowet- en Feyenoord-supporters zitten door elkaar en drinken samen de nodige biertjes. Iets wat we helaas bijna nooit meer meemaken, ondanks dat het blijkbaar prima kan.

Aangekomen op het centraal station laten we direct zien dat we er zijn; Rotterdam maakt kennis met roodgeel. Kowet is aanwezig en dat zullen ze merken. Na deze geslaagde heenreis gaan we richting het stadion, waar we plaatsnemen in het goed gevulde uitvak. Voorafgaand aan het duel wordt er – naast het prachtige doek van Feyenoord – een passend doek getoond aan onze kant: ‘Sorry mama, weer geen moederdag’. Volgend jaar (misschien) beter.

Hoewel er voor de tijd veel geluiden zijn over Feyenoord-fans die door de verkoop van uitkaarten plaats zullen nemen in het uitvak, komt er uit dat uitvak alleen maar steun richting de ploeg van René Hake. De sfeer is erg goed, en dat terwijl de kolkende Kuip uiteraard veel lawaai produceert. Op het veld gaat het iets minder. We komen al snel met 2-0 achter. Niet omdat onze jongens slecht spelen, maar omdat we simpelweg te kort komen tegen deze sterke tegenstander. Geen schande dus.

Wanneer Feyenoord de 3-0 maakt is het over en uit. We gaan geen punten pakken in Rotterdam-Zuid en Feyenoord wordt kampioen van de Eredivisie. Nadat we zien hoe de Feyenoorders de schaal in ontvangst nemen, gaan wij terug richting het station. Ook in de trein blijft het nog lang gezellig. Geen punten vandaag, maar wel een erg geslaagde awayday. We spelen nog twee potjes dit seizoen, om te beginnen aanstaande zondag. FC Volendam vecht nog tegen een plek in de play-offs en komt op bezoek in onze Adelaarshorst. Tot dan!