Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – FC Volendam (3-0)

Zondagochtend is het tijd voor een toepasselijk liedje: ‘Oh, de laatste. Echt de allerlaatste’. De tekst van onze Ammar gaat vandaag niet over een alcoholisch drankje, maar over de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In de voorlaatste speelronde is FC Volendam de tegenstander. Toch twijfelen we op zondagmiddag 16:45 uur aan hoe toepasselijk het liedje eigenlijk echt was. Was dit wel ‘de allerlaatste’ van dit seizoen?

De voorbereiding op de (voor nu) laatste thuiswedstrijd van het seizoen begint zondag in het zonnetje. Veel supporters verzamelen vroeg in de stad of op het supportersplein om, onder het genot van de nodige drankjes, te genieten van het mooie weer. Bij het stadion zit de gezelligheid er al vroeg in. Dit is mede te danken aan de meezingers én keiharde beats die door de DJ op het plein worden gedraaid. Er wordt nog één keer volop genoten aan de Vetkampstraat, voordat we de zomerstop ingaan.

De tegenstander van dit seizoen speelt, net als wij, ook nog ergens voor. Of beter gezegd: ergens tegen. De ploeg uit het bekendste palingdorp van Nederland kan namelijk nog altijd zestiende eindigen, wat zou betekenen dat er nacompetitie gespeeld moet worden. Wij spelen nog altijd voor een plek in de play-offs voor een Europees ticket, dus dat belooft een lekker potje te worden. In een uitverkochte Adelaarshorst, waar ook het uitvak volledig bezet wordt, gaan we beginnen aan speelronde 33.

De sfeer zit er vanaf de aftrap lekker in en dit wordt alleen nog maar beter wanneer we na een krappe minuut spelen een strafschop krijgen. Willumsson gaat achter de bal staan, maar krijgt deze niet achter doelman Stankovic. Het blijft dus 0-0, maar op de tribunes houden we de hoop er in. Vlak voor rust worden we door diezelfde Volendam-doelman een handje geholpen; na een slippertje kan Lidberg de 1-0 binnentikken. Foutje, bedankt!

Na rust komt de ploeg van trainer Hake sterk uit de kleedkamer. Al na zes minuten spelen staat de 2-0 op de teller. Doelpuntenmaker: Oliver Edvardsen. Het stadion ontploft en de winst lijkt zo goed als binnen. Vanaf dat moment zijn we dan ook niet meer te houden op de tribune. De laatste competitie-minuten in eigen huis worden sfeervol volgemaakt. Uiteindelijk maakt invaller Serra het feest compleet met de 3-0. Door deze prachtige overwinning kennen we het beste Eredivisieseizoen van deze eeuw met maar liefst 40 punten (!) en nog een wedstrijd te spelen. Wauw!

Na het fluitsignaal is het echter nog niet afgelopen. Op de middenstip worden een tafel en stoel neergezet, waar Bas Kuipers even later anoniem plaatsneemt om zijn contractverlenging te ondertekenen. Een mooi moment voor onze aanvoerder, die door de supporters luidkeels wordt toegezongen. Na de ereronde van de spelers en trainers zoeken wij het zonnetje weer op. Op het supportersplein blijft het nog lang gezellig.

Aanstaande zondag kunnen we de ultieme beloning voor dit seizoen binnenhalen. Uit bij Heerenveen moet er gewonnen worden, om nog kans te maken op een plek in de play-offs. Op het veld zullen ze daar volle bak voor gaan, maar ook op de tribune moet de inzet 100% zijn. Daarom roepen we iedereen die dat nog niet gedaan heeft op om alsnog een kaart te kopen voor het uitvak! Wees erbij, steun ons Eagles Deventer en wie weet vieren we zondag rond 16:45 uur feest in Heerenveen. Tot dan!