Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag SC Heerenveen – Go Ahead Eagles (2-0)

Na een prachtig seizoen is het tijd voor de laatste competitiewedstrijd: Heerenveen-uit. Net als vorig jaar is het uitduel in Friesland het laatste affiche en net als vorig jaar staat er nog iets op het spel. Bij winst – en een beetje hulp van Cambuur – kunnen we nog altijd meedoen aan de play-offs voor een Europese titel. Alle reden dus om af te reizen naar het noorden des lands.

‘s Ochtends wordt er verzameld bij de Adelaarshorst, waar meerdere bussen vertrekken richting het Abe Lenstra stadion. De zon doet goed zijn werk, dus wordt er genoeg verkoeling (lees: drank) meegenomen voor onderweg. Na een korte tussenstop, waar overspannen stewards proberen alles in ‘goede banen’ te leiden, komen we aan bij het stadion waar het vanmiddag moet gebeuren. Het halen van de play-offs zou dé beloning zijn voor dit prachtige seizoen, maar we weten uit ervaring dat Heerenveen-uit best lastig kan zijn. Toch nemen we vol vertrouwen plaats in het uitvak.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er in het uitvak een megadoek getoond. Nog één keer laten we ons van onze beste kant zien; de 700 meegereisde Kowet-supporters worden bedekt door de sfeeractie. Vanaf de andere tribunes levert het een prachtig beeld op. De sfeer zit er dan ook direct lekker in; we laten continu van ons horen en overstemmen regelmatig het Friese publiek. Op het veld gaat het vlak voor rust precies andersom, wanneer de thuisploeg de 1-0 maakt. We weten dat het dan een lastige middag zal worden, en dat terwijl Cambuur met rust al met 2-0 voorstaat tegen RKC.

Toch is het uitvak niet te stoppen. Ook de tweede helft zijn we vocaal sterk aanwezig en proberen we de mannen van René Hake naar voren te schreeuwen. Het mag niet baten; tien minuten voor tijd komt Heerenveen op 2-0. Over en uit. Geen play-offs voor Go Ahead Eagles.

Dat neemt niet weg dat we ontzettend trots zijn op deze ploeg, zowel op de trainers als op de staf. Nadat we nul punten hadden uit de eerste vijf wedstrijden, had niemand verwacht dat we zo’n goed seizoen zouden draaien, laat staan meedoen om een plek in de play-offs. Hoewel er deze zondagmiddag wordt verloren van Heerenveen, wordt er na de wedstrijd toch een klein feestje gevierd. De spelers en staf worden bedankt en zelfs Noppert en Van Wonderen worden nog even toegezongen. Het was weer een prachtige awayday met alles erop en eraan. Iedereen die dit seizoen ook maar iets heeft bijgedragen aan de sfeer, de sfeeracties of aan ADHD: ontzettend bedankt. Graag tot volgend seizoen! Wij kunnen niet wachten.