Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – AZ (1-4)

Omdat de uitwedstrijd tegen RKC werd afgelast, moet de ongeslagen reeks doorgezet worden in eigen huis. Op woensdagavond, met AZ als tegenstander. De nummer 2 van de Eredivisie komt op bezoek, dus moeten onze mannen aan de bak.

Hoewel woensdagavond 18:45 uur een enorm kuttijdstip is om te voetballen, weten veel mensen hun weg richting de Adelaarshorst te vinden. De sfeer zit er lekker in. Dat mag ook wel, want de winterse temperatuur zorgt ervoor dat je niet graag stil blijft staan. Niet iedereen heeft last van de kou, zo blijkt op de tribune. Al ligt de temperatuur rond het vriespunt, sommige jongens blijven die-hards en komen ‘gewoon’ in hun t-shirt.

Op de tribune zijn we de baas, op het veld niet. De ploeg uit Alkmaar blijkt een maatje te groot en na 38 minuten spelen komt AZ op 0-1. Na rust verdubbelen zij de score, maar pas in de slotfase wordt het duel echt beslist. AZ maakt 0-3, waarna Willum Willumsson nog een strafschop benut. Dichterbij komen we niet. Sterker nog, AZ schiet uiteindelijk nog de 1-4 binnen.

Tot zover de ongeslagen reeks voor de mannen van René Hake. Geen schande tegen dit AZ, maar het is wel duidelijk dat er in sommige linies iets meer pit in mag. We kijken vooruit. Er staan namelijk belangrijke duels op het programma tegen onder meer RKC, NEC en Sparta. Eerst mogen we nog naar Eindhoven, waar Kowet om 16:30 uur (weer zo’n klotetijd!) aantreedt tegen PSV. Tot dan!