Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – FC Utrecht 2-2

FC Utrecht-thuis is normaal gesproken niet één van de belangrijkste potjes van het jaar. Toch ligt dat dit jaar iets anders. Voor de eerste thuiswedstrijd van 2023 staat er namelijk iets groots op het programma. Naast dat René Hake en zijn mannen hun ongeslagen reeks kunnen voortzetten in eigen huis, is het voor ons van ADHD ook een belangrijke dag.

Het begon allemaal een paar maand geleden: de voorbereidingen voor een mega sfeeractie. Niet zomaar een actie, maar een actie ter ere van 120 jaar Go Ahead Eagles. En dus wisten we dat we groots uit moesten pakken. De gehele winterstop werd benut; vijf avonden per week werd er gewerkt aan verschillende doeken. Meer dan 1300 m² aan stof werd klaargemaakt voor die ene zondagmiddag: 15 januari, 14:30 uur.

Voor de zaterdagavond staat er een speciaal feest op het programma. De jongens van Sporting zijn overgekomen naar Nederland en samen met Vak 19 en Vak 17 is er een feestavond georganiseerd. Helaas komt het niet zo ver, omdat het feest wordt verboden door de gemeente. Een bizarre beslissing, als je het ons vraagt.

Dan de dag waar we al zo lang naar toe werken. We komen vroeg bij elkaar om alles klaar te maken voor 14:25 uur. Door de harde wind zijn er ineens twijfels of we het wel door moeten laten gaan. We besluiten het toch te doen. Voor de wedstrijd regent het zó hard, dat de doeken zeiknat worden. Hierdoor zijn de doeken enorm zwaar en dit in combinatie met de harde wind, zorgt ervoor dat de sfeeractie niet overal even vlekkeloos verloopt. Toch mag het resultaat er zijn; de gehele B-Side en de IJsseltribune staan voor even in het teken van 120 jaar Kowet. Prachtig! Ook op Vak 19 verschijnt een groot doek, waarop wordt gerefereerd naar de vriendschap met Sporting.

Dan moet er nog gevoetbald worden. We beginnen waardeloos en komen al snel met 0-1 achter. Door een geweldig doelpunt van Bobby Adekanye knokt Go Ahead zich terug, maar al snel ligt ook de 1-2 in het net. Lang lijken we de eerste nederlaag in lange tijd te gaan lijden. De sfeer komt pas laat op gang; in de Adelaarshorst ligt de zaterdagavond ons het beste. Toch mogen we uiteindelijk juichen, als Sylla Sow eigenhandig een punt binnenhaalt. In blessuretijd tikt hij de gelijkmaker binnen. Gekkenhuis. Weer niet verloren, weer een puntje erbij. En weer een geslaagde sfeeractie!