Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Heracles Almelo – Go Ahead Eagles (beker) 0-1

We dachten dit seizoen niet naar Almelo te hoeven, maar dat liep even anders. In de tweede ronde van de KNVB Beker treffen we Heracles op donderdagavond in het Erve Asito.

Met een verplichte buscombi – inclusief politiebegeleiding vanaf Deventer – reizen we af richting Almelo, waar het bekerduel om 18:45 uur begint. Een belachelijke tijd, maar gelukkig is Heracles zo gastvrij om broodjes en koffie uit te delen bij binnenkomst. Na een snelle fouillering zonder gezeik nemen we plaats in het uitvak, waar het bier uiteindelijk rijkelijk zal vloeien. Sommigen drinken deze donderdagavond alsof het een zaterdagavond is en daar heeft niet iedereen in Almelo rekening mee gehouden; de mensen van de catering doen keihard hun best om het tempo bij te benen, maar ze hebben simpelweg te weinig mankracht.

Dan de wedstrijd: Heracles – Go Ahead Eagles. Het is een derby, maar dat boeit de supporters van Heracles blijkbaar niet zo veel. Het stadion is nauwelijks gevuld en de supporters die wél aanwezig zijn, zorgen nou ook niet bepaald voor een goede sfeer. Dus moeten wij dat maar doen. En dat doen we! Negentig minuten lang zijn we de baas in Almelo, op het veld én buiten het veld.

Het enige doelpunt van de wedstrijd komt op naam van Isac Lidberg. De spits krult vlak na rust de bal in de verre hoek en bepaald daarmee de eindstand. Hij is de Deventer held van de avond en zorgt ervoor dat Kowet in de koker zit voor de volgende ronde. Zondag spelen we onze eerste thuiswedstrijd van 2023. Om half 3 komt FC Utrecht op bezoek. Lijkt ons een mooi moment om de ongeslagen reeks door te zetten!