Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles (0-2)

Eindelijk is het weer zo ver; Kowet komt in actie. Het WK is voorbij, evenals de winterstop, en dus mogen we weer ballen. Op zaterdagavond reist 220 man richting Sittard om de mannen van René Hake aan te moedigen in het duel met Fortuna. Een belangrijke wedstrijd, want winst betekent dat er een gat wordt geslagen met de tegenstander van deze avond.

De eerste uitwedstrijd van 2023 wordt verpest door een verplichte buscombi. Daarover willen we graag nog wat kwijt. Hoe kan het dat één van de bussen eerder mag vertrekken om naar een kroeg te gaan in Roermond, terwijl de andere bussen moeten vertrekken vanaf het stadion vanaf een vaste tijd? De regels van een buscombi staan ons ook niet aan, maar het maken van uitzonderingen voor bepaalde groepen is in onze ogen uit den boze. Het feit dat er daarna in Roermond onnodig lang gewacht moet worden op de desbetreffende bus maakt het allemaal niet leuker.

Toch mag het de pret niet drukken. Onderweg is het gezellig en dat wordt doorgezet in het uitvak, waar we voor de tijd door iemand van Fortuna worden getrakteerd op Limburgse nonnevotten. Top geregeld! Negentig minuten lang laten we van ons horen. De sfeer is prima, ondanks het relatief lage aantal in het uitvak, en dat werpt zijn vruchten af. Na ruim twintig minuten staat er 0-1 op het scorebord na een knap doelpunt van aanvoerder Bas Kuipers. Voor rust kunnen we nog een keer juichen als Bobby Adekanye de 0-2 maakt. Dat beide doelpuntenmakers daarna het veld geblesseerd moeten verlaten is een smetje op de avond. We hopen dat ze weer snel opgeknapt zijn.

De tweede helft wordt er niet meer gescoord; Go Ahead Eagles wint met 0-2 in Sittard. De drie punten zijn binnen en we beginnen 2023 met een overwinning. We hopen dat goede gevoel mee te nemen naar Almelo, waar we donderdag aantreden voor de KNVB Beker. Tot dan!