Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – FC Volendam (4-1)

Na de teleurstellende 5-1 nederlaag in Alkmaar is het eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De eerste tegenstander in onze eigen Adelaarshorst is FC Volendam. Een mooi duel waarbij de drie punten van harte welkom zijn, maar vooral een heerlijke zaterdagavond: ook in Deventer is het seizoen begonnen!

Omdat er pas om 21:00 uur afgetrapt wordt, hebben we voorafgaand aan de wedstrijd mooi de tijd om bij elkaar te komen. Traditiegetrouw wordt het ‘thuisseizoen’ afgetrapt met een minuut stilte en bloemetje bij de memorial garden, dit ter nagedachtenis aan alle overleden Eagles van het voorgaande seizoen. Daarnaast hebben wij een grootse sfeeractie, dus dat vergt de nodige voorbereiding. Helaas gaat het toch niet helemaal zoals gehoopt; een deel van het spandoek wordt overgeslagen, waardoor deze niet volledig zichtbaar is. Na kort overleg wordt duidelijk; we moeten nog een keer. Maar eerst wordt er gevoetbald.

En óf er wordt gevoetbald. Kowet schiet uit de startblokken en laat zich in de eerste helft van zijn beste kant zien. Dat slaat over op de tribune, waar de sfeer weer als vanouds is. Al na dertien minuten schiet aanvoerder Bas Kuipers de ploeg van René Hake op voorsprong. Wat een start! De gehele eerste helft domineert Kowet, dat door doelpunten van Oliver Edvardsen en Willum Willumsson met 3-0 aan de thee gaat. Eén smetje op deze fantastische eerste helft; Bobby Adekanye moet het veld met rood verlaten en mist daardoor onder meer de wedstrijd tegen PEC.

Hoe goed de eerste helft was, zo slecht was onze eerste poging tot sfeeractie. En dus zoals eerder genoemd: we moeten nog een keer. Als de spelers na de rust het veld op komen, gaat het spandoek nog een keer omhoog. Nu wel met succes. Het prachtige doek wordt door de rest van het stadion met applaus ontvangen. Sfeeractie alsnog dik geslaagd!

De tweede helft doen de tien in het rood-geel het iets rustiger aan. Op de tribune is daar niets van te merken; wij zijn in de feeststemming. Hoewel Volendam nog de 3-1 maakt, komt Kowet niet meer in de problemen. Als Enric Llansana vlak voor tijd nog de 4-1 maakt is het 100% zeker, we gaan de eerste drie punten van het seizoen binnenhalen. Wat een heerlijke avond!