Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – SC Heerenveen (3-2)

Na een Kowet-vrij weekend is het weer tijd voor een thuiswedstrijd: Heerenveen komt op bezoek op zaterdagavond. De Friezen zijn het seizoen wisselvallig begonnen en wij hebben thuis alleen nog maar gewonnen, dus het zou zomaar eens een heel mooie avond kunnen worden!

Voorafgaand aan het duel met Heerenveen zitten we in een tweestrijd; tijdens GAE – Volendam merkten we dat er veel mobieltjes te zien waren op de B-Side. Wij zijn van mening dat dit op een staantribune – en in ieder geval Vak 7 – niet hoort, daar staat iedereen voor de volle 100% achter Kowet. Supporters die delen van de wedstrijd willen filmen, Facetimen of Snapchatten horen daar niet bij.

Om die reden zijn we met verschillende groeperingen op Vak 7 in overleg gegaan. De uitkomst: stickers. Hiermee willen we duidelijk maken dat het gebruiken van je mobiel tijdens de wedstrijd geen onderdeel is van het supporten van Kowet. De stickers zijn opgeplakt en uitgedeeld, met als gevolg dat er tijdens het duel met Heerenveen een stuk minder telefoons gebruikt werden op het vak. Dat is een mooi begin. Voor de supporters die wél nog steeds foto’s maken tijdens de wedstrijd: ADHD is op zoek naar meerdere sfeerfotografen voor onze fotoverslagen, waarbij we uiteindelijk zullen overstappen op ‘echte’ camera’s. Iets met twee vliegen in één klap.

Genoeg over de telefoons, over naar de wedstrijd. Want daar gebeurt ook genoeg, zowel op de tribune als op het veld. Voorafgaand wordt er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Jan Jongbloed, ooit vier jaar lang speler van Go Ahead en later drie jaar assistent. In het shirt van onze ploeg brak hij destijds het record van oudste Eredivisie-speler ooit. De oud-doelman overleed vorige week op 82-jarige leeftijd. Met de eerder genoemde minuut stilte en een tekstdoek wordt hij deze zaterdag herdacht.

Bij opkomst van beide elftallen wordt wederom een groot spandoek de lucht in gehesen; waar tegen Volendam het eerste deel werd getoond, tonen we nu het tweede deel. Dit keer gaat het wel in één keer goed en is het prachtige doek goed te zien. Het blijft deze avond echter niet bij één spandoek. In de rust hebben we een speciale actie voor Nick Janicki, de Canadese veteraan die betrokken was bij de bevrijding van Deventer. Hij hoopt op 8 september zijn 100ste verjaardag te vieren en is daarmee één van de laatste Canadese helden die nog in leven is. Een goede reden om het in het zonnetje te zetten met een sfeeractie.

Naast al deze sfeeracties en tekstdoeken zouden we bijna vergeten dat er ook nog gewoon gevoetbald wordt; Go Ahead treedt deze avond aan tegen sc Heerenveen en legt – net als twee weken eerder – een fantastische eerste helft op de mat. Hoewel er al vrij snel een doelpunt van Kowet wordt afgekeurd, weerhoudt dat de mannen van René Hake er niet van om door te drukken. Na 22 minuten is het nogmaals raak en nu telt ie wel; aanvoerder Bas Kuipers schiet de bal heerlijk binnen. En dat is nog niet alles, want later maken Philippe Rommens en Sylla Sow ook nog een doelpunt. Omdat de Friezen ook twee keer weten te scoren, staat er na ruim negentig minuten 3-2 op het scorebord. Een fantastische overwinning voor ons Kowet, dat wederom een heerlijke pot heeft gevoetbald.

Wanneer wij als supporters verwend worden, uit zich dat vaak in een goede sfeer op de tribune. Dat is deze zaterdagavond niet anders; de B-Side is continu te horen en ook de andere tribunes doen regelmatig mee. Daarnaast willen we complimenten maken voor de gasten uit Heerenveen, want hoewel hun ploeg teleurstellend speelde en bijna de hele wedstrijd op achterstand stond, lieten zij negentig minuten lang goed van zich horen. Zo hoort het!

Net nu we er weer lekker in zitten, wordt de Eredivisie voor ons wederom onderbroken. Dit keer door een interlandweekend, maar daarna wacht ons wel een prachtig affiche: de IJsselderby! Op zondag 17 september reizen wij af naar Zwolle voor het duel tegen PEC, waar we onze jongens hopelijk vanuit een stijf uitverkocht uitvak naar de overwinning zullen schreeuwen. Tot dan!