Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard (2-0)

Voor de tweede keer in een week mogen we naar de allermooiste plek van Nederland: de Adelaarshorst. Na de gewonnen inhaalwedstrijd tegen RKC is het namelijk tijd voor speelronde 30. We krijgen bezoek van Fortuna, dat ons op de ranglijst op de hielen zit en ook nog niet veilig is. Op een zonnige zondagmiddag in een uitverkochte Horst; heel veel beter wordt het niet.

Na de overwinning op RKC zijn de verwachtingen hoog. We zijn zo goed als veilig, maar we kunnen de drie punten nog altijd goed gebruiken. Wordt er vandaag gewonnen van de ploeg uit Sittard? Dan is handhaving zo goed als zeker. En daarom is het aan ons om vol achter de ploeg te gaan staan. Na de geslaagde sjaaltjes-actie van afgelopen woensdag hebben we daar alle vertrouwen in.

Voorafgaand aan het duel gaat een groot spandoek van 60 meter de lucht in. ‘Deventer’, valt er te lezen. Na het zakken van het prachtige doek wordt direct de toon gezet. De B-side laat van zich horen. Toch zakt de sfeer naarmate de eerste helft iets weg. We hebben het al vaker gezegd; we zijn simpelweg beter in vorm tijdens avondwedstrijden. Als Willum Willumsson na 17 minuten de openingstreffer maakt, leeft het stadion weer op. Toch slaat de tamme sfeer op het veld over op de tribunes, waar het de eerste helft voor ons doen rustig is. Het zal de spanning rondom handhaving zijn.

De tweede helft gaat het een stuk beter, zeker wanneer Xander Blomme met een heerlijke knal de 2-0 binnen schiet. Het stadion ontploft en voor ons lijkt het dan zo goed als zeker: Go Ahead speelt ook volgend jaar weer op het hoogste niveau. Met dat idee in ons achterhoofd gaat het zorgen voor sfeer toch net iets makkelijker. De supporters lijken wat meer ontspannen en we komen dan pas echt op gang. Het laatste kwartier is de sfeer als vanouds; alle tribunes laten van zich horen, het feestje wordt gevierd. Zelfs tot ver na het eindsignaal.

Na 30 wedstrijden staan we op 36 punten. Dat is evenveel als vorig seizoen na 34 speelronden. Toen verloren we de laatste vijf wedstrijden allemaal. Laten we hopen dat er de komende weken nog wat punten gepakt kunnen worden, in de hoop mee te doen om een plek in de play-offs. Komend weekend zijn we vrij, maar op zondag 7 mei staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Tegen FC Groningen, de nummer 17, moeten de volgende drie punten binnengehaald worden. Tot dan!