Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – RKC (3-2)

Met het einde van het seizoen in zicht is RKC-thuis een erg belangrijke pot in de strijd om handhaving. Na de vervelende nederlaag tegen Excelsior is het daarom aan ons als supporter om achter de ploeg te blijven staan. De oproep is duidelijk: steun de club, neem je sjaaltje mee en schreeuw onze jongens op woensdagavond naar de overwinning. Wat een avond zou het worden…

Woensdagavond kwart voor 7 is geen fijn tijdstip om af te trappen. Vooral niet voor supporters. Toch zijn we positief verrast wanneer we bij het stadion aankomen. Op het supportersplein is het erg druk en genieten veel mensen in de zon van een biertje. Dat is een goed voorteken. De eerste sjaaltjes zijn zichtbaar en dus gaan we positief gestemd richting de tribune.

Wanneer Go Ahead Eagles en RKC het prachtige veld van de Adelaarshorst betreden, gaan duizenden sjaaltjes de lucht in. Missie 1 geslaagd. Het levert een prachtig beeld op. De sfeer in het stadion is dan ook direct goed. Voor een doordeweekse avond mogen we zeker niet klagen. In de eerste helft krijgen we, in tegenstelling tot in Rotterdam, echt goed voetbal te zien. Er wordt voor elkaar geknokt, maar toch komen we door een wereldgoal van Michiel Kramer op achterstand. De spelers laten zich echter niet van het padje brengen en buigen binnen een paar minuten de achterstand om: 2-1 door goals van Evert Linthorst en Mats Deijl. Nog voor rust kan Willum Willumsson vanaf elf meter de 3-1 maken, maar vergeet de bal binnen de palen te schieten.

We gaan dus met een minimale voorsprong rusten tegen de nummer 8 van de Eredivisie. En dat merk je op de tribunes. Ook na de rust zijn we vocaal goed aanwezig. Iedereen is klaar voor een overwinning tegen RKC. Toch is daar na 55 minuten die donderse Kramer weer. Hij schiet de 2-2 binnen en in een mindere fase van Kowet lijkt het de ommekeer. Lang blijft het gelijk, tot onze Zweedse spits het stadion laat ontploffen. Isac Lidberg schiet Go Ahead Eagles in blessuretijd naar de overwinning. Beter gezegd; Isac Lidberg schiet Go Ahead Eagles in blessuretijd naar handhaving! Wat een feest! De ontlading is enorm en de overwinning wordt dan ook uitgebreid gevierd door supporters én spelers. Een doordeweekse inhaalwedstrijd resulteert in één van de mooiste overwinningen van het seizoen. Deze lijn moeten we doortrekken. Dat kan zondag, wanneer er om 14:30 uur in eigen huis wordt afgetrapt tegen Fortuna Sittard. Tot dan!