Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Play-offs Finale FC Utrecht – Go Ahead Eagles (1-2 n.v.)

De belangrijkste wedstrijd van het seizoen 2023/2024 wordt gespeeld in Utrecht. Het gaat om de finale van de play-offs en Go Ahead Eagles kan voor het eerst in de historie via de play-offs een ticket bemachtigen voor Europees voetbal. Bij winst op FC Utrecht plaatsen we ons voor de voorrondes van de Conference League en dat is natuurlijk niet zomaar iets.

Daarom staan op zondagmiddag 1200 supporters te wachten bij de Adelaarshorst. Zij reizen per bus af naar het midden van het land. De lange rij voor de Leo Halle tribune verraadt dat het volle bak gaat worden vanmiddag. Eenmaal door de controle stappen we in de bus richting Utrecht. De spanning stijgt en dus gaan de eerste drankjes er goed in. Na een busreis zonder pauze komen we aan bij de Galgenwaard, waar het om 18.00 uur moet gebeuren.

De eerste ‘sfeeractie’ van deze zondagavond wordt geregeld door de Supportersvereniging; zij delen in Deventer rode en gele shirts uit, waardoor het uitvak in Utrecht roodgeel kleurt. Het is een prachtig gezicht, zeker wanneer onze vlaggen ook de lucht in gaan. Het bomvolle uitvak is vocaal goed aanwezig vanaf de aftrap. Toch is te merken dat er aardig wat spanning op staat; de verschillende fanatieke groepen staan verdeeld over het uitvak, waardoor er soms liederen door elkaar heen gezongen worden. Dat neemt niet weg dat de sfeer deze zondagavond fantastisch is.

Na een halfuur komt FC Utrecht gelukkig op voorsprong, maar Kowet krijgt genoeg kansen om gelijk te maken. Toch lijkt het er lang op dat Utrecht er met het Europese ticket vandoor gaat; laat in de wedstrijd krijgt Utrecht-speler Fraulo rood en stormen enkele thuissupporters het veld op. Er wordt vuurwerk gegooid van uit- naar thuisvak en andersom, waardoor de pot wordt stilgelegd. Het blijkt een ultiem moment voor René Hake om zijn mannen nog één keer op scherp te zetten; in blessuretijd wordt het 1-1 nadat Viergever een voorzet van Bobby Adekanye achter zijn eigen doelman werkt. Het uitvak ontploft en het is één groot gekkenhuis. We gaan verlengen!

De spanning tussen de supporters blijft te snijden, maar dat weerhoudt ons er niet van om volle bak achter de ploeg te gaan staan. We hebben een half uur om historie te schrijven. Utrecht krijgt veel kansen, maar uiteindelijk is het Joris Kramer die in minuut 117 de 1-2 binnenkopt. Wederom gekkenhuis in het uitvak, waar veel supporters al niet eens meer durven te kijken naar de wedstrijd. De minuten die volgen lijken wel uren te duren, maar uiteindelijk zorgt scheidsrechter Lindhout voor de verlossing: het is afgelopen en Kowet gaat Europa in. Veel supporters lijken het zich niet te realiseren, maar dat maakt het feest er niet minder op.

De spelers willen ook feest vieren, maar dit wordt verpest door Utrecht-supporters die wederom het veld opkomen. Gelukkig weten alle Kowet-spelers op tijd weg te komen, waarna het feest in het uitvak doorgaat. Uiteindelijk wordt het rustig op de thuisvakken van de Galgenwaard en is het moment daar; onze jongens komen naar buiten om de overwinning te vieren met de 1200 euforische supporters. Wanneer de laatste speler terug is in de kleedkamer, gaan wij richting de bussen. Terug naar Deventer, waar het feest uiteraard verder gaat.

Want in de Adelaarshorst konden supporters zonder ticket toch de wedstrijd bekijken. Ook de spelers zullen hier terugkeren en uiteindelijk gehuldigd worden. Muziek, drank en een opperbeste stemming blijken dé ingrediënten voor een topavond; tot diep in de nacht wordt er gehuldigd en gefeest. Toch komt deze bizarre en prachtige avond tot een einde. We kunnen het nog steeds niet geloven, maar het is echt waar; Kowet zit in 19 juni in de bak voor de loting van de Conference League. We gaan Europa in!