Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Play-offs NEC – Go Ahead Eagles (1-2)

Go Ahead Eagles in de play-offs. Tot op heden had dat altijd te maken met promotie/degradatie. Tot dit seizoen, want op donderdagavond mogen we voor het eerst in de historie play-offs spelen voor een Europees ticket. Twee wedstrijden moeten er gewonnen worden, om te beginnen in Nijmegen tegen NEC.

We vertrekken rond kwart over 4 uit Deventer, waarna zo’n 15 supporters worden opgehaald in Apeldoorn. Midden in de spits richting Nijmegen is niet slim en we belanden dan ook al snel in de file. Daardoor zijn we pas om half 7 bij het Goffertstadion.

De gemeente Nijmegen en NEC hebben ons een verbod voor een sfeeractie opgelegd. Het voorstel voor een spandoek over het gehele vak werd helaas afgekeurd. Als alternatief hebben we gekozen om acht nieuwe roodgele vlaggen mee te nemen. Deze gaan bij opkomst, terwijl een deel van de supporters nog niet binnen is, de lucht in.

Net als in Volendam is het uitvak direct vocaal aanwezig. Kowet begint ijzersterk en dat heeft een wisselwerking op de supporters. Tegen alle verhoudingen in komt NEC toch op 1-0. Een flinke klap, maar ook dan blijft het vak de ploeg van René Hake uit volle borst steunen.

En dat heeft effect, want twintig minuten later maakt Stokkers de gelijkmaker. Het uitvak ontploft en gaat nogmaals vol achter de ploeg staan. De sfeer is heerlijk en het geloof is volledig terug. En dan gebeurt het ondenkbare, wanneer Cillessen de fout in gaat en Rommens vlak voor tijd de 1-2 maakt. Kowet gaat naar de finale en dat wordt tijdens en na de wedstrijd uitgebreid gevierd door spelers en supporters.

Helaas moeten we dan nog een uur wachten voordat we weg mogen rijden vanuit Nijmegen. Hierdoor zijn we vrij laat terug in Deventer, maar nog wel op tijd om de spelers te onthalen met veel fakkels en siervuurwerk. Het feest gaat nog even door, maar dan gaat de focus weer op zondag; FC Utrecht moet in de Galgenwaard verslagen worden om het ticket voor Europees voetbal veilig te stellen. Laten we samen geschiedenis schrijven. Tot dan!