Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag FC Volendam – Go Ahead Eagles (1-2)

Aan de Vetkampstraat verzamelen zich op zondagochtend zo’n 400 Go Ahead Eagles-supporters om in de bus te stappen richting Volendam. Kowet neemt het in de laatste speelronde van de Eredivisie op tegen de plaatselijke FC en daarom reizen we per bus af naar het westen.

Voordat we richting de bussen gaan, krijgen alle supporters op het supportersplein in Deventer een gratis broodje hamburger. Gezien de lange busrit die ons te wachten staat is dat een fijne bijkomstigheid. Mooi dat de club ook bij de laatste uitwedstrijd denkt aan haar supporters.

Op de heenweg gaat onze bus over Apeldoorn, waar nog vijftien man opgepikt wordt. Daarna gaan we door naar Volendam. Bij het Kras Stadion is een geïmproviseerde bussluis gerealiseerd, midden op de weg. We stappen daarom uit tussen de dranghekken en gaan door de smalle sluis richting de ingang van het stadion. Omdat er maar twee poortjes zijn, gaat dit allemaal erg traag. Gelukkig is het mooi weer en kunnen we wachten in het zonnetje. Daarnaast gaan de stewards van Volendam erg relaxt te werk; zowel het ontvangst als het fouilleren gaat op een vriendelijke manier, waardoor het voor ons ook een stuk draaglijker wordt.

In het uitvak krijgt iedere supporter één drankje gratis, aangeboden door Kowet. Wederom een mooi gebaar van de club. Nadat iedereen eten en drank heeft gehaald, is het tijd om te voetballen. We nemen plaats in het uitvak en zien hoe beide teams het veld opkomen. De vlaggen gaan de lucht in en het gezang wordt steeds luider, maar dan gebeurt er iets geks. FC Volendam gaat namelijk voor de wedstrijd (!) de speler van het jaar bekend maken. Bizar dat dit voor de aftrap gebeurt, want onze spelers staan daarom minutenlang te wachten. Doe dit lekker na de wedstrijd!

Na de poppenkast van FC Volendam wordt er uiteindelijk toch afgetrapt. De sfeer zit er lekker in in het uitvak. Zoals eerder al geconstateerd is; kleine uitvakken doen het bij Kowet gewoon beter dan de grotere uitvakken. Ook deze zondag blijkt dat weer. Als Rommens na een kwartier spelen de 0-1 maakt, wordt de sfeer alleen maar beter. Volendam maakt vlak voor rust gelijk en dat is even een domper, maar in de pauze komt Frans Duijts het veld op. Hij doet onder meer ‘ons’ nummer ‘In ons café’ en brengt daarmee de sfeer in het uitvak helemaal terug.

Ook de tweede helft is het uitvak vocaal continu aanwezig, ondanks dat het 1-1 staat. Vlak voor tijd maakt Llansana de 1-2 en dan kan de middag niet meer stuk. Hoewel de belangrijkste wedstrijden – de play-offs voor een Europees ticket – nog op de planning staan, wordt er na het gewonnen duel al een klein feestje gevierd. Kowet in de play-offs, dat verdient ook wel een feestje. Dit historische seizoen kan alleen maar mooier worden, om te beginnen in Nijmegen. Donderdagavond trappen we daar om 18:45 uur af voor de halve finale van de play-offs. Tot dan!