Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – AZ (0-3)

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2023/2024 wordt gespeeld tegen AZ. De ploeg uit Alkmaar heeft nog zicht op de derde plek en zal dus gedreven naar Deventer komen. Zelf kunnen wij op deze zondagmiddag geschiedenis schrijven door voor het eerst ooit een play-off-ticket te bemachtigen. Al met al staat er veel op het spel vandaag.

Het is een zeer warme, zonnige dag en dat merken we ook aan onze verkoopkraam. De zonnebrillen gaan weer als warme broodjes over de toonbank. Bij de IJsseltribune staat dit keer een kleine stand met zonnebrillen en stickers en ook hier gaan de producten erg hard. De zon, de drukte en de gezelligheid beloven veel goed voor deze laatste thuiswedstrijd.

Bij opkomst gaan de grote zwaaivlaggen de lucht in op de B-Side. De supporters laten direct horen dat ze er zijn. De eerste helft begint op de tribunes wat tam, maar uiteindelijk komt er steeds meer geluid uit de Adelaarshorst. Helaas werpt dat niet zijn vruchten af op het veld, want nog voor rust weet AZ twee keer te scoren. En zo gaan we aan de thee met een 0-2 achterstand.

Toch houdt dat de supporters in de tweede helft niet tegen. De sfeer blijft prima en er wordt continu gezongen. En dat terwijl Kowet toch tegen een vrij kansloze achterstand aankijkt. Een kwartier voor tijd komt Bobby Adekanye het veld in. De aanvaller wordt door enkele idioten uitgefloten, maar gelukkig houdt een groot deel van het publiek dat tegen. Adekanye wordt gesteund en toegezongen, zoals het hoort.

Uiteindelijk maakt de ploeg uit Alkmaar de 0-3 en is het voor ons een vrij teleurstellende middag. Gelukkig maakt Heerenveen iets goed; de ploeg verliest van hekkensluiter Vitesse en dus zijn voor ons de play-offs definitief. Dat toetje volgt nog, maar eerst spelen we de allerlaatste competitiewedstrijd. Zondag reizen we af naar Volendam, waar om half 3 afgetrapt zal worden. Tot dan!