Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles (0-0)

De voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen wordt gespeeld in het diepe zuiden: Go Ahead Eagles reist op vrijdagavond af naar Sittard, waar Fortuna de tegenstander is. Met zo’n 400 Kowet-supporters zullen we plaatsnemen in het uitvak. Een prima aantal gezien de speeldag én de af te leggen afstand.

Op de heenweg wordt gekozen voor twee stops. Een beetje overdreven als je het ons vraagt; door de files en twee stops duurt de reis naar Sittard erg lang. Bij het Fortuna Sittard Stadion aangekomen gaat het allemaal niet veel sneller. Er is gelukkig geen gezeur tijdens het fouilleren, maar het gaat wel erg traag.

In het uitvak is de sfeer goed en dat is op zich logisch. Kowet kan namelijk een ticket voor de playoffs om Europees voetbal veiligstellen als het wint in Limburg. Het uitvak wordt behangen met spandoeken en ook de bekende ADHD-vlaggen worden uit de kast getrokken voor dit uitduel.

De 400 meegereisde supporters laten goed van zich horen, maar worden niet verwend door de 22 spelers op het veld. De wedstrijd is erg saai en er wordt absoluut niet goed gevoetbald. Na negentig minuten staat dezelfde stand op scorebord als anderhalf uur daarvoor: 0-0. Het is al met al een bloedeloze avond in Sittard.

Een ticket voor de playoffs is nog niet officieel binnen, maar met zes punten voorsprong op Heerenveen én een beter doelsaldo zijn we wel heel erg dichtbij. Er kan in eigen huis geschiedenis geschreven worden tegen AZ. Bij winst, gelijkspel of puntenverlies van de Friezen zijn we voor het eerst in de historie zeker van een plek in de playoffs. Laten wij er als supporters alles aan doen om dat te bewerkstelligen!