Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – Feyenoord (1-3)

Na een weekend zonder Go Ahead Eagles is het in speelronde 31 tijd voor een doordeweekse wedstrijd. Op donderdagavond nemen we het in eigen huis op tegen Feyenoord, dat eigenlijk nergens meer voor speelt; de tweede plek is al zo goed als binnen. Voor ons zijn de punten erg belangrijk en dus hopen we op een mooie wedstrijd.

Hoewel er op het belachelijke tijdstip van 21.00 uur wordt afgetrapt, zijn toch veel supporters richting de Adelaarshorst gekomen. Als we voor de wedstrijd samen een biertje drinken, zien we dat het toch aardig druk is vanavond. Ook op de tribunes is het druk; het bier vloeit rijkelijk en het is erg gezellig.

Ook na opkomst van beide ploegen is de sfeer op de B-Side prima. Dit is weleens anders geweest bij wedstrijden die doordeweeks worden gespeeld, maar vanavond zit de sfeer er beter in. Dat kunnen we niet echt zeggen over het goed gevulde uitvak; ondanks de twee gratis biertjes van de supportersvereniging zijn de Rotterdammers deze donderdagavond al helemaal niet tot nauwelijks te horen.

Kowet begint sterk aan de wedstrijd en krijgt zelfs een aantal goede kansen. Hoewel de spelers van Feyenoord twee keer aan het handballen zijn, legt scheidsrechter Blank de bal niet op de stip. Ook de VAR lijkt te slapen vanavond en dus krijgen we onterecht geen strafschop. Feyenoord is daarna veel effectiever en komt via de rug van Jeffrey de Lange op voorsprong. Een paar minuten later verdubbelt Ivanusec de score.

Voor rust doet Edvardsen nog iets terug door de 1-2 binnen te koppen, maar ook na rust scoort Feyenoord en dus wordt er met 1-3 verloren van de Rotterdammers. Nog voor het einde van de wedstrijd beginnen de tribunes leeg te raken. Jammer dat veel supporters al voor het laatste fluitsignaal vertrekken. En het tweede kritische puntje van deze avond is het uitfluiten en uitjoelen van Adekanye. We zien ook dat zijn spel erg tegenvalt de laatste tijd, maar het uitfluiten van eigen spelers is echt not-done. Het steunen van de ploeg is belangrijk, ook als het minder loopt.

Door de nederlaag Рen het winnen van ploegen onder ons Рstaan we met nog drie wedstrijden te gaan op de negende plaats. Dat is de laatste plek die recht geeft op een play-off ticket. Dit ticket kan binnengesleept worden in Sittard, dus laten we de mannen van Ren̩ Hake massaal steunen!