Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag FC Utrecht – Go Ahead Eagles (2-1)

Vorig seizoen werd het uitduel tegen FC Utrecht in de allerlaatste minuut beslist in ons voordeel. Een goed gevuld uitvak stond toen diep in blessuretijd te juichen nadat Willumsson de 1-2 op het scorebord had gezet. Dit jaar hopen we op soortgelijke taferelen. Het volle uitvak is in ieder geval geregeld; met 1115 supporters reizen we op zondag 14 april richting de Domstad.

Bij het uitvak van de Galgenwaard is het altijd goed geregeld; omwisselen en parkeren is in Utrecht nooit echt een probleem. Wat ze minder goed geregeld hebben, is de beveiliging rondom het stadion. Het externe beveiligingsbedrijf dat voor deze wedstrijd is ingehuurd heeft bijna alleen maar Oostblokkers ingeschakeld. Daarvan spreekt niemand Nederlands. Het fouilleren en controleren verloopt door deze taalbarrière enorm stroef, maar uiteindelijk kan iedereen rustig naar binnen.

In het uitvak hebben wij gezorgd voor een sfeeractie; 500 rode vlaggen en 500 gele vlaggen zijn neergelegd op de stoelen. De scheiding wordt aangegeven met afzetlint en hoewel dit misschien niet voor iedereen even duidelijk is, pakken de meegereisde supporters dit goed op. Complimenten hiervoor! Bij opkomst van beide teams gaan de 1000 vlaggen de lucht in. In combinatie met de grote zwaaivlaggen ontstaat er een prachtige roodgele zee in de hoek van het stadion.

De meegereisde Deventenaren beginnen goed; het uitvak is te horen, maar wanneer na vier minuten de 1-0 al in het net ligt, zakt het helemaal in. Dit blijft eigenlijk de hele eerste helft zo. Hoewel er ruim 1100 man is meegereisd naar Utrecht, is het toch moeilijk om sfeer te creëren. Soms kun je beter met 300 fanatiekelingen in een uitvak zitten, maar dat geheel terzijde.

Vlak voor rust wordt het gelijk door Gerrit Nauber en dat zorgt indirect voor een betere sfeer in de tweede helft. Het komt nooit echt helemaal los, maar in het tweede bedrijf zijn we beter hoorbaar dan voor de rust. We houden hoop op een stunt in de laatste minuten, net als vorig jaar, maar komen van een koude kermis thuis als het de thuisploeg is die in blessuretijd de 2-1 maakt.

Zowel Kowet als het uitvak heeft deze zondag ver onder de maat gepresteerd. Voor de elf op het veld lijkt het seizoen weer uit te gaan als een nachtkaars – tenzij we nu eindelijk weer eens gaan winnen – en voor de 1115 supporters in het uitvak was het een vrijwel sfeerloze zondagmiddag. Na het weekend van de bekerfinale kunnen we weer in eigen huis knokken voor drie punten. Op een donderdagavond om 21.00 uur (= kut!) komt Feyenoord op bezoek. Tot dan!