Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – Almere City FC (1-1)

Nog geen 72 uur na het gelijke spel in Amsterdam speelt Go Ahead Eagles alweer de volgende competitiewedstrijd. Dit keer in eigen huis. Op zondagmiddag 14.30 uur trapt het af tegen Almere City, dat voor dit duel al vijf wedstrijden op rij gelijk speelde. Een mooi moment om dichter bij Ajax te komen, dat deze middag tegen Feyenoord speelt.

De zon doet vanmiddag goed zijn werk en dat is ook te merken bij het stadion. Veel supporters genieten voor de wedstrijd van een biertje op het plein. Het is gezellig druk en ook aan onze kraam heeft het mooie weer invloed; de zonnebrillen gaan als warme broodjes over de toonbank.

Deze gezelligheid houdt ook op de tribunes nog even aan. Bij opkomst laat de B-Side van zich horen en dat herhaalt zich als Oliver Edvardsen na elf minuten de 1-0 maakt. Vanaf dat moment wordt het helaas allemaal minder, zowel op het veld als op de tribune.

De wedstrijd is slecht en ruim tien minuten later staat het alweer 1-1. Dat dit even invloed heeft op de sfeer op de tribune is niet gek, maar wat er vandaag gebeurt is volgens ons Kowet-onwaardig. Een handjevol supporters onder- en bovenin Vak 7 probeert er wat van te maken, maar het overgrote deel staat stil voor zich uit te kijken. Sommige supporters zijn zelfs drukker met de Klassieker dan met onze eigen wedstrijd.

Dit heeft enorme invloed op de sfeer in het stadion. Zo slecht als Kowet speelt, zo slecht presteren wij vandaag op de tribune. Het blijft 1-1 en dus komen we ‘slechts’ een punt dichter bij Ajax. Omdat NEC wint van rivaal Vitesse zien we de ploeg uit Nijmegen op ons uitlopen. Al met al is het een teleurstellende middag. Laten we hopen dat het zondag beter gaat, als we met een goed gevuld uitvak aanwezig zijn in Utrecht. Daar wordt om 14.30 afgetrapt tegen de plaatselijke FC. Tot dan.