Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag 20 jaar ADHD, Go Ahead Eagles – Excelsior

Twintig jaar Active DieHards Deventer. Dat verdient natuurlijk wat extra aandacht. Op zaterdag 30 maart – tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam – staat het grote jubileum gepland, maar de voorbereidingen voor dit belangrijke duel beginnen bij ons al ver van tevoren.

In oktober 2023 om precies te zijn. De eerste vergaderingen worden gepland met het jubileum als hoofdthema. Er wordt veel besproken en al snel is duidelijk dat er genoeg te doen is; in december starten we met het schilderen van de verschillende doeken. In januari gaan we met de club om tafel. Onze wensen zijn duidelijk en worden op tafel gelegd: ‘onze’ muziek bij opkomst van de spelers, vlaggen op de dakrand en vuurwerk vanaf het trainingsveld. Zo wordt er meerdere maanden met de club overlegd over deze bijzondere dag.

Zaterdag is het dan eindelijk zover. Hoewel de aftrap van Kowet – Excelsior pas om 20.00 uur gepland staat, zijn wij al vroeg in de middag aanwezig in de Adelaarshorst. De generale repetitie staat op het programma. De doeken worden omhoog getakeld, maar door de enorme wind valt deze laatste oefening eigenlijk in duigen. Het is te hopen dat de wind gaat liggen en de sfeeractie ‘s avonds wel goed gaat.

Heel veel tijd is er niet om hierbij stil te staan, want de corteo vanaf de Brink staat op het programma. Meer daarover lees je in het volgende verslag. Terug bij het stadion worden de koppen nog één keer bij elkaar gestoken, om daarna onze taken in en rond het stadion op te pakken. Het moment is daar; voor de opkomst van beide elftallen gaat er op de IJsseltribune een doek van 110×7,5 meter omhoog. Het spandoek heeft een oppervlakte van 825 m², bevat de tekst ‘20 Years Active DieHards Deventer’ en wordt afgemaakt met ons logo. Laatstgenoemde gaat als los doek omhoog en creëert daardoor een prachtig 3D-effect.

Ook op de B-Side komt een geweldig doek tevoorschijn. Dit doek is 70×7,5 meter, bestaat uit 525 m² stof en toont een aantal hoogtepunten uit 20 jaar ADHD: de eerste sfeeractie in 2003, de welbekende paalactie, de oprichting, het spontane ‘waarom rood’-spandoek, de corteo in 2019, het nieuwe logo en de brugactie van 2021. Ondertussen heeft Kowet aan al onze wensen voldaan: onze vlaggen wapperen op de dakrand, er wordt speciale muziek gedraaid bij opkomst van de beide ploegen en vanaf het trainingsveld wordt een prachtige vuurwerkshow afgestoken. Daarnaast heeft de club er nog een schepje bovenop gedaan door ook de hoekvlaggen en de shirts (!) te voorzien van ons logo. De sfeeractie wordt door iedereen in het stadion met applaus ontvangen. Als alle doeken de lucht in zijn, gaat de eerste opluchting door ons heen. Deel 1 is meer dan geslaagd.

Dat wordt uiteraard gevierd op de tribunes. De B-Side is de eerste helft goed te horen, ondanks dat we geen hoogstaand voetbal voorgeschoteld krijgen. Willumsson wakkert het feestje in de eerste helft weer aan wanneer hij vlak voor rust van dichtbij raak schiet: 1-0. Na de rust is het tijd voor deel twee van de sfeeractie. Als de teams uit de kleedkamer komen, gaat er voor de B-Side een bandieri van maar liefst 70×3 meter de lucht in met daarop de tekst ‘20 jaar verbonden door onvoorwaarlijke liefde voor club en stad’. Een achtergronddoek met daarop de jaartallen 2004 en 2024 maakt het plaatje compleet. Ook deze sfeeractie verloopt vlekkeloos en als de tweede helft begonnen is, beseffen we pas echt wat er vanavond is gebeurd. Al die maanden van voorbereiding, al die avonden schilderen en al die overleggen met de club hebben geresulteerd in deze fantastische avond.

De elf mannen in het roodgeel maken de avond uiteindelijk compleet. Gerrit Nauber en Evert Linthorst scoren nog in de tweede helft en dus blijven de drie punten aan de Vetkampstraat. Na de wedstrijd genieten we met iedereen van ADHD van een welverdiend biertje en blikken we terug op deze geweldige, geslaagde dag. Via deze weg willen we iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen nogmaals bedanken. Op naar de volgende twintig jaar!

Tip: de speciale wedstrijdshirts met daarop ons jubileumlogo worden geveild. Alle opbrengsten gaan Active DieHards Deventer, dus vergeet vooral niet mee te bieden op deze unieke shirts.