Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Heracles Almelo – Go Ahead Eagles (2-0)

Vrijdagavond 15 maart. Zo’n vijfhonderd Go Ahead-supporters verzamelen zich aan de Vetkampstraat, voor de poortjes van de Leo Halle tribune. Deze avond staat de uitwedstrijd tegen Heracles op het programma. Met een verplichte buscombi reizen we af naar het Erve Asito in Almelo, waar om 20.00 uur afgetrapt zal worden.

Aangekomen bij het Heracles-stadion wacht de thuisploeg ons op met een kop koffie en een broodje. Fijn om te zien dat er in Almelo aandacht is voor supporters van de bezoekende club. Dat er daarnaast bier wordt geschonken én dat er geen net voor het uitvak hangt, is zeker ook een compliment waard. Zo zien we het graag.

Na het halen van een broodje, bak koffie of biertje nemen we plaats in het uitvak op de tweede ring. De hekken en wanden worden voorzien van verschillende vlaggen en na een heuse licht- en vuurwerkshow is het tijd voor opkomst van beide teams. Bij ons gaan de grote zwaaivlaggen de lucht in, terwijl de roodgelen worden toegezongen. Er volgt een minuut stilte ter nagedachtenis aan de voormalig teammanager van Heracles en dan is het tijd voor voetbal.

Tenminste, dat is de bedoeling. Maar echt voetbal krijgen we vanavond niet te zien. Kowet presteert ver onder de maat en op wat kleine kansen na wordt het in de eerste helft niet gevaarlijk. Het uitvak houdt de sfeer er – in tegenstelling tot het Almelose publiek – goed in, maar na de rust gaat het helemaal verkeerd. Heracles is veel feller en weet zelfs te scoren. Nog altijd is het het uitvak dat dan de dienst uitmaakt. Als de thuisploeg dan ook nog de 2-0 maakt, is het met de sfeer in het uitvak ook wel gedaan. Dat er vanaf dat moment feest gevierd wordt op de thuistribunes is logisch.

Wij hadden ons deze avond heel anders voorgesteld en willen dit duel dan ook zo snel mogelijk vergeten. Na de interlandonderbreking staat er op zaterdag 30 maart een thuiswedstrijd op het programma. Om 20.00 wordt er afgetrapt tegen Excelsior Rotterdam. Tot dan!