Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – PSV (0-1)

Vorige week waren we erg te spreken over het feit dat Go Ahead Eagles eindelijk weer eens op zaterdagavond mocht spelen, maar ook dit keer mogen we niet klagen; voor het eerst in tijden komen we op de vrijdagavond in actie. Koploper PSV komt vanavond op bezoek en is nog altijd ongeslagen. Het is aan ons om daar eindelijk verandering in te brengen.

De ploeg van Ren̩ Hake zal het deze avond moeten hebben van inzet, want qua voetbal is PSV simpelweg een maatje te groot dit seizoen. Daar kunnen de supporters invloed op hebben en dus is ons doel voor vanavond duidelijk: volle bak achter de ploeg. De 22 spelers Рmaar vooral de elf in rood-geel Рworden bij opkomst onthaalt door grote zwaaivlaggen op het veld en de tribune.

De sfeer zit er direct goed in. Ook wanneer de bezoekers na een paar minuten al op 0-1 komen door een wereldgoal van Dest, blijft het hele stadion achter Kowet staan. De Eindhovenaren zijn in de eerste helft erg sterk, maar onze doelman Jeffrey de Lange zorgt er persoonlijk voor dat er na 45 minuten nog altijd een verschil van één doelpunt is.

Na de rust wordt de sfeer alleen maar beter. Kowet vecht voor elke meter en dat slaat over op de tribunes. De spelers worden toegejuicht, vooruit geschreeuwd en toegezongen en dat resulteert in een paar goede kansen. De sfeer is fantastisch. Dit is hoe de Adelaarshorst op een wedstrijddag moet klinken. Het uitvak dat vanavond tot de nok toe gevuld is, komt er niet bovenuit. Vanaf de B-Side zijn de afgereisde PSV-supporters eigenlijk de hele wedstrijd niet te horen.

De andere 9500 supporters wél. Zij houden hoop, vooral omdat De Lange niet meer te passeren lijkt na de 0-1. Als PSV een paar minuten voor tijd ook nog een rode kaart krijgt, gaat het stadion er nog één keer massaal achter staan. Helaas resulteert het niet in een doelpunt en dus blijven we deze vrijdagavond enigszins onterecht met lege handen staan. Maar wat mogen we trots zijn op dit Go Ahead. Want hoe we Kowet vanavond hebben gezien, zowel op het veld als op de tribunes, is hoe we Kowet het allerliefst zien.

We blijven na het verloren duel ‘steken’ op 37 punten, maar daar kunnen we vrijdag verandering in brengen. Dan reizen we af naar Almelo, waar onze ploeg tegen Heracles gesteund zal worden door een vol uitvak. Tot dan!