Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk (1-0)

Na meerdere thuiswedstrijden op de zondagmiddag is het eindelijk weer eens tijd voor een potje op de zaterdagavond. De tegenstander in de Adelaarshorst is RKC. De ploeg uit Waalwijk wil weg uit de onderste regionen in de Eredivisie en wij spelen nog altijd voor plek 5. Genoeg om naar uit te kijken dus.

‘s Middags staat er een speciale bijeenkomst op het programma. De heren van CAPO Rechtshulp komen naar Deventer voor een infomiddag over stadionverboden en voetbalrecht. De middag wordt mede georganiseerd door de supportersvereniging en ADHD. Het is een geslaagde infomiddag, waarvoor dank aan de mannen van CAPO Rechtshulp.

Na de infomiddag gaan we richting de Vetkampstraat. Het is tijd voor voetbal. De sfeeractie wordt voorbereid en daarna bereiden we onszelf voor onder het genot van een drankje.

Voor de aftrap gaat er in het uitvak een spandoek omhoog, gevolgd door het nodige vuurwerk. Aan onze kant gaan de vlaggen de lucht in, evenals de confetti streamers. Deze zorgen voor een mooi rood-geel geheel.

We krijgen deze zaterdagavond geen hoogstaand voetbal voorgeschoteld. Goed is het dus zeker niet, kansrijk wel. Kowet weet de meeste kansen niet af te maken en ook RKC krijgt de bal er, mede dankzij een erg goede Jeffrey de Lange, niet in. Toch komt er altijd die ene kans. Vanavond is deze voor Jakob Breum, die 1 op 1 met Vaessen niet faalt en het stadion laat juichen.

De sfeer is tot de 60ste minuut bij vlagen goed, maar we zien wat we wel vaker zien; het is dezelfde groep die de rest probeert mee te krijgen, ook al is dat niet altijd met succes. Na de goal komt iedereen los en is de sfeer weer als vanouds. De overwinning wordt uitbundig gevierd door spelers en publiek. Doelpuntenmaker Breum wordt uiteraard toegezongen door de B-Side.

De magische grens van 34 punten was al bereikt, maar nu kunnen we er dus drie bijschrijven. Heel even staan we op plek 5, totdat Ajax een dag later wint van Utrecht. Toch hoor je ons niet klagen, want wat is dit een onwaarschijnlijk mooi seizoen! En het kan nog veel mooier worden, bijvoorbeeld vrijdagavond. Dan spelen we thuis tegen PSV, de ongeslagen koploper. Tot dan!