Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag FC Twente – Go Ahead Eagles (3-0)

Na de succesvolle uitwedstrijd in Heerenveen (0-2 winst) is het ruim een week later alweer tijd voor de volgende awayday. En niet zomaar één, want we mogen op bezoek bij FC Twente. De ploeg uit Enschede staat derde op de ranglijst en is thuis moeilijk te verslaan, maar vol vertrouwen reizen we af naar de Duitse grens.

Nadat de bussen zijn aangekomen in de sluis van de Grolsch Veste zien we direct wat ons te wachten staat. We worden opgevangen door veel stewards en zelfs een heuse vuurwerkhond. De Twentse driehoek is blijkbaar erg bang voor Kowet-supporters en dus wordt er een flinke controle uitgevoerd. Naast dat iedere bezoekende supporter vriendelijk wordt ontvangen door de getrainde hond, wordt ook alles afgenomen waarmee eventueel gegooid zou kunnen worden. Draadloze oordopjes, neussprays en zelfs een potje vaseline worden voorzien van een sticker en mogen niet het uitvak in. Angst regeert, ook bij FC Twente.

Na het beklimmen van een hoeveelheid trappen waar de gemiddelde fitgirl ‘u’ tegen zegt, komen we eindelijk aan in het uitvak. Helemaal boven in het stadion staat de catering op ons te wachten en dat betekent dat we rustig genieten van het bekende broodje beenham. Eerlijk is eerlijk, ook dit jaar is hij weer fantastisch. Tijd om plaats te nemen in het vak. We werden vooraf al gewaarschuwd en dat blijkt terecht; de trappen zijn spekglad en het is een hele uitdaging om je voort te bewegen door het vak. Op het vak is het druk en dus gaan verschillende supporters onderuit. Gelukkig raakt daarbij – voor zover wij weten – niemand echt gewond. Bijzonder dat de club er dus wel van op de hoogte is, maar dat er niets aan wordt gedaan.

Nog een flink minpunt voor het uitvak van de Grolsch Veste: een net dat het zicht enorm belemmert. We zijn op de hoogte van het net in ons eigen uitvak, maar in Enschede kunnen ze er ook wat van. Op meerdere plekken zijn gaten gerepareerd met tie-wraps waardoor het zicht nóg slechter is. Erg teleurstellend dat uitsupporters tegenwoordig zo moeten ‘kijken’ naar een voetbalwedstrijd.

Uiteraard wordt er ook nog gevoetbald, al is dat voor de onderste rijen van het uitvak door het eerder genoemde net soms lastig te volgen. Na de mooie sfeeractie – ‘We staan als één man achter Rood en Geel’ – zakt de sfeer een beetje weg in het uitvak. Dat zal ook te maken hebben met de twee snelle tegengoals die we om de oren krijgen. Met een 2-0 achterstand gaan we rusten en vanaf dat moment lijken we ons te herpakken. De sfeer komt terug en ook wanneer FC Twente de 3-0 maakt blijven we onze ploeg steunen. Helaas is het op het veld simpelweg niet goed genoeg en dus stappen we zonder punten weer de bus in.

Zonde, maar we moeten realistisch blijven. Kowet staat al in februari op 34 punten en met 3-0 verliezen op bezoek bij de nummer drie van de Eredivisie is natuurlijk geen schande. Wel moet het in eigen huis tegen RKC anders. Zaterdagavond zal het publiek er vol achter moeten staan. Het duel tegen de nummer 16 van de Eredivisie wordt om 18:45 uur afgetrapt in onze eigen Adelaarshorst. Tot dan!