Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Heerenveen – Go Ahead Eagles (0-2)

Heerenveen-uit was de afgelopen twee seizoenen de seizoen afsluiter en beide keren stond een plek in de play-offs op het spel. Beide keren verloor Go Ahead Eagles, waardoor de Friezen er met een play-off ticket vandoor gingen. Dit jaar is alles anders; Heerenveen – Kowet wordt ‘al’ gespeeld in februari en wij hebben de beste papieren voor dit uitduel, hoe bizar dat ook klinkt.

Het uitvak in het Abe Lenstra Stadion biedt plek aan zo’n 1200 supporters. Helaas blijkt in de week voor de wedstrijd dat deze kaarten niet allemaal verkocht zullen worden. Zonde, want tegen onder meer Vitesse hebben we gezien dat het makkelijk moet kunnen, maar er is nog geen vuiltje aan de lucht. In eerdere uitwedstrijden zagen we dat een niet-uitverkocht uitvak ook voor veel sfeer kan zorgen. Daarom reizen we met veel vertrouwen af naar Friesland, waar het duel om 21.00 uur zal beginnen.

Aangekomen in Heerenveen verloopt alles vrij soepel. In tegenstelling tot in Arnhem doen ze hier in Friesland niet zo moeilijk. Het controleren van alle sfeerartikelen en andere spullen verloopt zonder gezeur en iedereen is snel binnen. We nemen plaats in één van de mooiste uitvakken van Nederland en zien hoe er voor de wedstrijd een lichtshow wordt uitgevoerd in het stadion. Ziet er leuk uit, maar qua voetbalsfeer wordt het er niet veel beter op. Ook wordt er stilgestaan bij alle overledenen binnen Heerenveen door middel van een mooi optreden en een minuut applaus. Vanuit het uitvak klinkt het ‘You’ll Never Walk Alone’. Voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven.

Dan is het tijd voor negentig minuten voetbal. Heerenveen wist vorige week knap te winnen van Ajax, maar daar is vandaag weinig van te zien. In de eerste helft krijgt de thuisploeg een paar kansjes, maar veel is er niet aan de hand. Het uitvak zorgt voor een heerlijke sfeer maar op het veld komt het er nog niet helemaal uit. In de rust grijpt trainer René Hake in; Jakob Breum komt er in en dat blijkt geen slechte keuze. Tien minuten later maakt de Deen namelijk de 0-1. Het uitvak krijgt wat het verdient en viert feest. Vanuit de familievakken naast het uitvak volgt een vloedgolf aan bier, maar dat wordt met veel liefde in ontvangst genomen door de meegereisde Kowet-supporters.

Zowel op het veld als op de tribune komen de Friezen er daarna niet meer aan te pas: Kowet is op alle vlakken de baas. Als invaller Victor Edvardsen in blessuretijd ook nog de 0-2 maakt, is het feest compleet. Wederom een bierdouche vanuit de thuisvakken maar het maakt ons allemaal niets uit. Wij vieren feest. De ploeg van René Hake wint knap in Heerenveen en staat na 22 wedstrijden op 34 punten. Het is bizar, maar het gebeurt echt. We staan nog steeds zesde en het gat met nummer vijf Ajax is zelfs verkleind naar twee punten. Wat is het een geweldige tijd om Eagles-supporter te zijn!

Tijd om weer vooruit te kijken. Zondag gaan we op bezoek bij FC Twente, de nummer drie in de Eredivisie. Laten we in Enschede zorgen voor net zo’n geweldige sfeer als in Heerenveen en laten we opnieuw gaan voor een overwinning. Tot dan!