Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Corteo 20 Jaar ADHD

Zaterdag 30 maart 2024 staat al geruime tijd met een dikke stift omcirkeld in onze agenda. Niet alleen omdat Go Ahead Eagles dan een thuiswedstrijd speelt, maar vooral omdat Active DieHards Deventer dan twintig jaar bestaat. Een erg speciale wedstrijddag voor ons, waarop we meerdere keren willen uitpakken. Te beginnen met een corteo van de Brink naar de Adelaarshorst.

Nadat we de sfeeracties voor het duel van deze zaterdagavond hebben voorbereid en getest in het stadion, begeven we ons richting de Brink. Hier zullen honderden supporters samenkomen om een biertje te drinken en uiteindelijk richting het stadion te lopen. Rond half zes is het al erg druk op het plein, waar het nodige vuurwerk wordt afgestoken. Een uur later gaan we met het speciale ‘20 YEARS’-doek richting het midden van het plein.

Een groot deel van de Kowet-supporters op de terrassen neemt plaats achter het doek. Rookpotten en fakkels worden afgestoken, terwijl de eerste liederen over het plein galmen. Dan is het tijd om te vertrekken. De groep is enorm; politie Deventer bevestigt later dat het om zo’n 1500 supporters gaat. Een fantastisch aantal voor een corteo van Go Ahead, dus een bedankje aan iedereen die mee heeft gelopen lijkt ons wel terecht. Dank voor jullie komst!

Ook onderweg wordt er vuurwerk afgestoken en geluid gemaakt. Af en toe komt de grote groep tot stilstand, zodat er vuurwerkpotten afgestoken kunnen worden. Voor de massaal toegesnelde nieuwsgierigen zijn dat dé momenten om foto’s en filmpjes te maken. Dat geldt ook voor de aanwezige journalisten deze middag.

Na een tocht door de binnenstad komt het stadion in zicht. Onder de Veentunnel wordt nog één keer gestopt. Het ‘Everywhere We Go’ klinkt nóg mooier onder de tunnel. Massaal wordt er gezongen en geklapt: het recept voor kippenvel bij de meeste Kowet-supporters. Eenmaal bij het stadion aangekomen gaan de meeste mensen hun eigen kant op, richting supportershome of tribune. Wij steken dan nog één keer de koppen bij elkaar om de puntjes op de i te zetten. Tijd voor actie.