Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Almere City FC – Go Ahead Eagles (0-0)

Speelronde 10 speelt zich voor ons af in Flevoland. In het vernieuwde Yanmar Stadion neemt Kowet het op tegen Almere City. De promovendus heeft acht punten en bungelt daarmee in de onderste regionen van de Eredivisie. Toch is Kowet en uitwedstrijden niet altijd een gelukkige combinatie.

In Almere wordt de ploeg van René Hake gesteund door een vol uitvak. De verschillende fanatieke groepen zijn goed vertegenwoordigd en ook wij zijn met een volle bus aanwezig. Het geluid zal deze avond dus vooral uit het uitvak van het verder vrij sfeerloze stadion moeten komen.

Voor de wedstrijd gaan de welbekende grote vlaggen de lucht in. Massaal worden de roodgelen toegezongen. Wij hebben er zin in, hopelijk de elf op het veld ook.

De wedstrijd die we daarna voorgeschoteld krijgen is slecht. Tenminste, voor zover we kunnen zien. Het uitvak in Almere is namelijk , net zoals in Deventer, van het meest vreselijke soort. Kowet lijkt in niets op de ploeg die we vaak in Deventer zien en Almere is soms zelfs beter. Toch blijven we de ploeg naar voren schreeuwen. De sfeer is prima, maar dat is dan ook het enige. Er wordt niet gescoord en dus pakt Kowet slechts een punt in Flevoland.

Gelukkig spelen we volgend weekend weer thuis. Vitesse komt zaterdagavond op bezoek, maar eerst reizen we nog voor de beker af naar Haarlem. Tot dan!