Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam (0-0)

Go Ahead Eagles gaat als nummer zes van de Eredivisie speelronde negen in. Ja, het staat er echt: nummer zes. En dat kan zelfs nummer vijf worden als er een resultaat wordt geboekt tegen Sparta, dat na acht potjes op de zevende plaats staat. Op zondagmiddag komen de Rotterdammers op bezoek in Deventer, waar om 16:45 uur (= kut) afgetrapt zal worden.

De dag voor de wedstrijd bereikt ons het trieste bericht dat Ben Halle is overleden. De zoon van Kowet-icoon Leo Halle werd 78 jaar en was zijn hele leven betrokken bij de club. Daarom wordt er snel geschakeld om een eerbetoon voor Ben te maken. Dit lukt en voor de wedstrijd, wanneer er één minuut stilte wordt gehouden, wordt het doek omhoog gehouden: ‘Rust zacht Ben, Eagles till I die’.

Naast het doek voor Ben Halle zijn we ook druk geweest met een ander doek. Voor deze thuiswedstrijd is wederom een takeldoek gemaakt van maar liefst veertig meter. Bij opkomst van beide elftallen gaat het prachtige doek de lucht in. Samen met de welbekende vlaggen op het veld en in het vak kunnen we weer spreken van een geslaagde sfeeractie.

Tijdens de wedstrijd valt deze sfeer helaas een beetje weg. Het zal ongetwijfeld liggen aan het tijdstip van aftrappen, maar de Adelaarshorst is tam voor zijn doen. We proberen daar meerdere keren verandering in te brengen en met enige regelmaat lukt dat ook, maar telkens valt de sfeer weer een beetje weg. Dat de elf van Kowet op het veld geen beste eerste helft laten zien, heeft ook geen positieve invloed op de sfeer op de tribunes.

Na de eerste helft – waarin Sparta sterk is – is het de beurt aan de ploeg van René Hake. In eigen huis zijn we onoverwinnelijk, maar dat komt er vandaag nog niet echt uit. Het staat nog altijd 0-0 maar echt dreigend zijn we niet. In de tweede helft is Kowet beter, maar ook wij weten de kansen niet om te zetten in doelpunten. Het duel eindigt in een bloedeloze 0-0. Dat zijn we in Deventer niet gewend, dus zijn we heel even teleurgesteld met ‘slechts’ een punt. Als we daarna naar de stand kijken en zien dat we vijfde staan, zijn we toch best tevreden met een puntje tegen het sterke Sparta Rotterdam.

De kersverse nummer vijf (!) van de Eredivisie gaat in speelronde tien op bezoek bij promovendus Almere City. In Flevoland wordt zaterdag om 20:00 uur afgetrapt en wij zijn uiteraard van de partij. Tot dan!