Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – Heracles Almelo (4-0)

De Adelaarshorst is al geruime tijd een onneembare vesting en dus zijn we (soms iets te) ontspannen als er een ploeg op bezoek komt. Dat is ook zaterdag het geval bij het thuisduel met Heracles Almelo. De oudste derby van Overijssel staat op de planning en Go Ahead Eagles kan de geweldige reeks in eigen huis doorzetten, maar bij de supporters hangt vooral een relaxte sfeer.

En omdat we zo ontspannen zijn op deze matchday, kunnen we ruim voor de tijd rustig genieten van een biertje in de kroeg. Wanneer de nodige drankjes in ons lichaam zitten, lopen we richting stadion. We treffen het andere deel van de groep in ons hok, waar gegeten, gedronken en voorbereid wordt op de wedstrijd. Naarmate het tijdstip van 20:00 uur dichterbij komt, begint ook de wedstrijdspanning meer en meer te komen.

Rond het stadion is het gezellig druk en hangt, net als eerder in de kroeg, een ontspannen sfeer. Op de tribunes heeft iedereen er zin in; we zijn klaar voor nog drie punten. Voor de wedstrijd gaan honderden rood-gele vlaggen de lucht in. Het ziet er geweldig uit vanaf de andere tribunes. Na de sfeeractie zien we tot ons grote genoegen dat bijna iedereen de vlaggen netjes heeft laten liggen. Het gebeurt vaak genoeg dat er artikelen van het sfeerteam worden meegenomen naar huis – ‘leuk voor mijn zoontje’ – maar helaas is dat voor ons een enorme kostenpost. Die wordt ons dit keer in ieder geval bespaard. Top!

Op het veld gaat het net daarna zo goed als de sfeeractie op de tribune. De mannen van René Hake schieten uit de startblokken en staan al binnen twintig minuten

op een 2-0 voorsprong. Willum Willumsson zorgt voor de 1-0, waarna Victor Edvardsen zijn allereerste voor Kowet maakt. Daarna gaat de ploeg helaas wat achteruit hangen en wordt de sfeer op de tribunes ook wat minder; velen vrezen dat de 2-0 voorsprong in gevaar gebracht zal worden. In het uitvak doen de Almeloërs ondertussen alsof ze 3-0 voorstaan.

Na de rust komt de sfeer bij ons dubbel en dwars terug en gaan we weer vol achter onze jongens staan. Als Sylla Sow dan in de ploeg komt, weten we zeker dat het goedkomt. En dat is ook zo, want de supersub maakt na een uur spelen de 3-0. Heerlijk! Het feestje wordt dan al gevierd aan Deventer zijde en op de tribunes wordt massaal gezongen. Uiteindelijk zorgt onze aanvoerder Bas Kuipers voor de overkill: 4-0 voor Kowet tegen Heracles Almelo! De zwartwitten worden compleet van de mat geveegd en wij weten weer waarom we zo gerust naar de Vetkampstraat gingen. Eagles thuis is (zo goed als) onoverwinnelijk.

Het is daarom extra mooi dat de volgende wedstrijd wederom een thuiswedstrijd is. Op zondag 22 oktober, na de o zo gehate interlandbreak, komt Sparta op bezoek. Een belangrijke pot waarin een gat geslagen kan worden naar de Rotterdammers. Tot dan!