Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Feyenoord – Go Ahead Eagles (3-1)

Als voetbalsupporter mag je niet zo heel vaak uitwedstrijden bezoeken met vrije vervoerskeuze. De welbekende bus- en autocombi zijn de laatste jaren eerder regel dan uitzondering. En dus wordt een awayday met vrij vervoer binnen veel supportersgroepen met open armen ontvangen. Bij ons is Feyenoord-uit zo’n wedstrijd; vorig seizoen mochten we op eigen houtje naar de kampioenswedstrijd van de Rotterdammers en ook dit jaar bleek het mogelijk om zonder combi naar Rotterdam te reizen. Dat liep alleen anders dan verwacht…

Deze zaterdag begint redelijk vroeg. We verzamelen rond het middaguur in Deventer om de trein van 12:45 uur richting de havenstad te pakken. Helaas bederft de Nationale Spoorwegen de pret; we moeten allemaal de trein weer verlaten en worden geacht een trein later te pakken. Zonder goede reden – uitleg van de NS krijgen we dan ook niet – worden we de trein uitgegooid. Tegenstribbelen heeft weinig zin en dus besluiten we op de volgende te wachten.

Die rijdt wel, maar ook dat is van korte duur. In Dieren houdt de trein ermee op, hij gaat niet verder. Een aantal journalisten ziet de kans om voetbalsupporters (weer) in een slecht daglicht te zetten en daar maken zij uiteraard graag gebruik van. Kort na het stoppen van de trein zien we de eerste berichten in de media verschijnen: ‘Hooligans van Go Ahead Eagles steken vuurwerk af, misdragen zich en trekken aan de noodrem’ is de strekking van de meeste nieuwsberichten. Complete onzin want in de trein is letterlijk niets noemenswaardigs gebeurd, maar daar heeft de schrijvende pers maling aan. Zelfs wanneer een dag later bevestigd wordt dat het om een storing ging – en dus niet om ‘hooligans’ die zich misdroegen – blijft een rectificatie uit. Als het andersom is, noemt men dat laster en smaad. Als het om voetbalsupporters gaat, hoor je niemand klagen. Welkom in Nederland.

Door de eerder genoemde treinstoring lukt het een groep van zo’n 50 supporters niet om Rotterdam te bereiken. Zij bekijken de wedstrijd vanuit een café in Dieren of keren huiswaarts. Gelukkig weet het grootste gedeelte van onze jongens wel een trein richting Rotterdam te pakken en dus in het stadion te komen. Weliswaar later dan gepland, waardoor doeken en vlaggen pas later te zien zijn in het uitvak.

De sfeer in het uitvak is erg goed en gelukkig hebben de meeste supporters het gewoon gehaald, maar het gedoe in de trein in Deventer en Dieren zorgt voor een flinke smet op deze dag. Als Kowet dan ook nog met 3-1 verliest, zijn we er wel helemaal klaar mee. Voor de terugweg is er een directe trein naar Deventer geregeld. Snel naar huis.

Wat één van de mooiste awaydays van het seizoen had moeten worden – mede dankzij het vrije vervoer – loopt voor enkele van ons uit op een debacle. Gelukkig spelen we de komende twee wedstrijden thuis, te beginnen tegen promovendus Heracles. Aanstaande zaterdag komen de Almeloërs op bezoek in onze Adelaarshorst, waar om 20:00 uur afgetrapt zal worden. Tot dan!