Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag PSV – Go Ahead Eagles (3-0)

Woensdagavond kwart voor zeven: PSV-uit. Omdat de Eindhovenaren actief zijn in Europa is het aan ons om in een doordeweekse speelronde af te reizen naar Brabant. De wedstrijd begint om 18:45 uur en dat is bijna niet te doen voor uitsupporters, maar daar hebben ze in Zeist en bij ESPN schijt aan. Zolang het maar uitgezonden wordt…

Het is dan ook niet gek dat ‘slechts’ 245 kaarten worden verkocht voor het uitvak. Wij gaan zelf met een minibusje richting het Philips Stadion. Onderweg maken we een tussenstop om te genieten van een heerlijke bbq. Dat maakt zo’n awayday op woensdagmiddag toch een stukje beter.

Eenmaal aangekomen in Eindhoven blijken we één van de eersten te zijn. Ook de stewards, die ons moeten voorzien van de benodigde wedstrijdkaarten, zijn er nog niet. Door deze slechte organisatie hebben we een stuk minder tijd om voor te bereiden in het vak. Op het veld is Kowet niet kansloos; PSV voetbalt er lastig doorheen, maar door het verschil in individuele kwaliteiten wordt het uiteindelijk 3-0. Zonde, maar in uitwedstrijden tegen de topploegen hoeven wij de punten niet te halen.

In het uitvak zetten we, ondanks het relatief lage aantal meegereisde supporters, een prima sfeer neer. Laten we hopen dat de KNVB eindelijk eens gaat luisteren naar supporters en niet meer van dit soort onmogelijke tijdstippen plant op doordeweekse dagen. Wij pleiten dan ook voor een schema naar Belgisch voorbeeld, waar Europees spelende teams tegen elkaar worden ingepland zodat de kleinere clubs geen last hebben van onnozele, doordeweekse speelrondes. Gelukkig zit deze awayday er weer op, op naar de volgende: zaterdag, Feyenoord uit. We mogen wederom met vrij vervoer richting de havenstad. Zo kan het ook. Tot dan!