Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Koninklijke HFC – Go Ahead Eagles (1-4 wnv)

Voor onze eerste wedstrijd in het mooiste toernooi van Nederland, de KNVB Beker, gaat Go Ahead Eagles naar een van de oudste amateurclubs van Nederland: Koninklijke HFC. En wij gaan mee!

Met 300 supporters gaan we richting het westen van het land. Op Sportpark Spanjaardslaan worden we gastvrij ontvangen door politie en stewards, waarna we plaats mogen nemen op de complete lange zijde. Dit biedt kans om een mooie sfeeractie neer te zetten. En dus gaat er bij opkomst een doek van 60 meter omhoog. Samen met het vuurwerk dat wordt afgestoken, zetten we een ouderwetse bekersfeer neer.

Tijdens de wedstrijd zien we het Kowet dat we vaak zien in uitwedstrijden. Het voetbal is niet best en vlak voor tijd komen we zelfs op achterstand. Er vliegen bekers op het veld, maar de scheids besluit de Haarlemse aanhang niet te straffen met een staking. Als wij in blessuretijd de gelijkmaker maken en er ook bekers op het veld belanden, doet de scheids dat wel…

Waar de eerste negentig minuten vrij tam waren, gebeurt er in de verlenging opeens erg veel. Kowet scoort nog drie (!) keer, de verlichting valt uit én de supporters van Koninklijke HFC besluiten te gaan matten met elkaar, waardoor de pot wederom wordt stilgelegd.

Uiteindelijk wint de ploeg van René Hake met 1-4 en zitten we in de koker voor de volgende ronde. Het was een zeer geslaagde avond en ondanks de paar flinke regenbuien die er zijn gevallen, gaan we met een voldaan gevoel terug naar Deventer. Haarlem bedankt voor de mooie bekeravond én de gratis knakworsten!