Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag Go Ahead Eagles – Vitesse (5-1)

 

Waar het in uitwedstrijden nog weleens lastig is voor Go Ahead Eagles, zijn we in eigen huis bijna niet te verslaan. Als Vitesse op zaterdagavond op bezoek komt, zijn we dan ook niet echt bang voor een tegenvallende avond. Als nummer vijf van de Eredivisie moeten we Vitesse aan kunnen pakken. Helemaal in onze eigen Adelaarshorst. De ploeg uit Arnhem draait nog niet echt lekker dit seizoen en zal daar tegen het ijzersterke Kowet verandering in proberen te brengen.

Deze zaterdagavond staat niet alleen de wedstrijd op het programma, maar ook is het de avond van de sfeercollecte. Bij alle tribunes wordt geld opgehaald voor de sfeeracties die regelmatig neergezet worden, waarbij de kosten flink op kunnen lopen. Net als vorig jaar blijkt het Deventer publiek vrijgevig: er wordt een geweldig bedrag van bijna 7.500 euro opgehaald, dat daarna ook nog eens wordt aangevuld tot 10.000 euro (!) door een anonieme donatie.

Na een minuut stilte voor de overleden Jan Veenstra wordt er in de stromende regen afgetrapt. Go Ahead Eagles – Vitesse is begonnen, maar op de tribune lijkt niet iedereen dat te beseffen. De sfeer is erg tam en de ploeg van René Hake komt moeizaam uit de startblokken. Als na 23 minuten de 1-0 lijkt te vallen, leeft de Adelaarshorst op. Helaas wordt de goal teruggedraaid door de VAR, waarna het weer ‘gewoon’ 0-0 staat. Totdat ballenjongen Floris van Wezenbeek zijn moment pakt; door zijn snelle reactie wordt er onverwachts ingegooid, waarna Willumsson snoeihard de 1-0 binnen schiet. Vanaf dat moment, vlak voor rust, is de sfeer helemaal terug in Deventer.

Na rust overrompelt Kowet de ploeg uit Gelderland. Na de 2-0 van Oliver Edvardsen wordt er historie geschreven; voor het eerst wordt een thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles stilgelegd vanwege een plastic beker op het veld. Hebben we dat ook weer meegemaakt. Veel last heeft Kowet er niet van; na de onderbreking maakt ‘die andere Edvardsen’ de 3-0. Het lijkt weer een heerlijke avond te worden!

Via Marco van Ginkel komt Vitesse dan nog even terug in de wedstrijd, maar tegen dit thuisspelende Kowet maken de bezoekers geen schijn van kans. Willumsson maakt na tachtig minuten spelen zijn tweede en vlak voor tijd zet Joris Kramer de eindstand op het scorebord: 5-1.

Na de wedstrijd zien we in ons hok de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Kowet komt eerst uit de bak, waarna er opnieuw een amateurploeg wordt geloot; De Treffers. Waar de Koninklijke HFC op onbekend terrein werd verslagen, mag Kowet het in december in eigen huis doen.

Na de prachtige opbrengst van de collecte én deze heerlijke overwinning op de nieuwe hekkensluiter kan onze avond niet meer stuk. Hopelijk kunnen we dit voetbal ook een keer in een uitwedstrijd laten zien. Om te beginnen tegen RKC. In Waalwijk wordt zaterdagavond om 18:45 uur afgetrapt. Tot dan!