Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles (0-1)

Zaterdagavond gaan we naar Brabant. Waalwijk om precies te zijn, want het uitduel met RKC staat op het programma. Het is de elfde van de elfde en dus zal het overgrote deel van het Mandemakers Stadion verkleed zijn. Wij niet, wij komen ‘gewoon’ om Kowet aan te moedigen. Een overwinning in een uitwedstrijd zou wel een keer lekker zijn, dus gaan we met 450 man richting het zuiden van het land.

Het uitvak in Wolluk biedt plaats aan 600 uitsupporters. Helaas hebben we deze kaarten niet allemaal kunnen verkopen. Jammer, aangezien het op zaterdagavond is én Go Ahead Eagles als de nummer vijf van de Eredivisie deze wedstrijd ingaat. Hopelijk kunnen we de volgende uitwedstrijden gewoon weer uitverkopen, zoals we van onze club gewend zijn.

In Waalwijk aangekomen, blijkt dat niet iedereen verkleed is gekomen. Of beter gezegd, niet iedereen is naar het stadion gekomen. De thuisvakken zijn matig gevuld en dus is het bijna vanzelfsprekend dat het uitvak de overhand heeft. De sfeer is bij vlagen goed en als Willum Willumsson na een half uur de 0-1 maakt, lijkt het een erg mooie avond te worden. Kowet speelt geen goede wedstrijd, maar maakt het RKC erg lastig. En dat blijkt genoeg, want na anderhalf uur staat er nog steeds 0-1 op het scorebord.

Vanaf 1 januari 2024 moeten alle voetbalstadions overstappen op hardcups: harde bierbekers waar statiegeld op zit. Het is een hersenspinsel van de overheid en Waalwijk is daar alvast mee begonnen. Deze bekers bier zijn niet alleen veel te duur – net zoals de rest van de catering – maar blijken ook goed om mee te gooien na de wedstrijd. De bekers vliegen van het thuisvak naar het uitvak en andersom. Leuk dat ze niet meer op het veld belanden, maar ze blijken niet erg handig voor in een uitvak.

Maar goed, onze ploeg heeft een overwinning in een uitwedstrijd te pakken en dat is het enige wat telt. We reizen snel terug naar ons mooie Deventer, waar we de overwinning verder vieren. Deze week spelen we niet want dan komt Oranje in actie, maar volgende week staat alweer de volgende uitwedstrijd op het programma: NEC-uit. Gelukkig valt er te melden dat het uitvak in Nijmegen wel vol zit. Tot dan!