Webshop bestellingen binnen 3/4 dagen bezorgd

Fotoverslag NEC – Go Ahead Eagles (1-1)

Speelronde 13 speelt zich voor Go Ahead Eagles af in Nijmegen, waar NEC de tegenstander is. De tegenstander van deze zondagmiddag bungelt onderin de Eredivisie, maar weet thuis wel de nodige punten te pakken. Geen simpele opgave dus.

Het uitvak is volledig uitverkocht en dus reizen we met 500 man richting Nijmegen. Niet met een autocombi, zoals in voorgaande jaren altijd het geval was, maar met een verplichte buscombi. Een bizarre en onverklaarbare beslissing van de driehoek aangezien er al die jaren geen problemen zijn geweest. Afijn, we raken er inmiddels bijna aan gewend. Helaas.

Waar we in Nijmegen ook bijna aan gewend raken, is het feit dat tifo’s in het Goffertstadion verboden zijn. Net als vorig jaar gaat er een dik rood kruis door de mogelijkheid van een sfeeractie. De reden: de politie Nijmegen is bang dat er pyro wordt afgestoken. Ook dit jaar wordt er met angst naar het uitvak gekeken door de plaatselijke agenten.

En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, besluiten de stewards voor het uitvak heel selectief streng te fouilleren. Zo is er anno 2023 een zogenaamd ‘vapeverbod’ in Nijmegen. Waar de ene supporter zo kan doorlopen, moet de ander alles inleveren. Soms vragen we ons echt af waarom we vrijwillig meewerken aan deze poppenkast.

Eenmaal in het vak weten we weer waarvoor we het allemaal doen: Kowet. De wedstrijd kabbelt voort en heel lang gebeurt er niets, totdat invaller Sylla Sow – wie anders? – vlak voor tijd de 0-1 maakt. Uit pure emotie en vreugde vliegen er een aantal bekers bier het veld op. Jammer, want nu moet er gestaakt worden, maar gezien de omstandigheden niet heel gek. Toch zijn er altijd supporters die het nodig vinden om medesupporters om die reden de huid vol te schelden. Jammer dat dat in de meeste gevallen vanachter het toetsenbord gebeurt.

Dat NEC sterker uit de staking komt en in de absolute extra tijd gelijk maakt, is natuurlijk enorm zuur. We winnen dus niet in Nijmegen maar gaan met één punt terug naar Deventer. Al met al is dat terecht. Het was een gezellige middag – ondanks de vele restricties – en het bier was goedkoop, dus wij zijn ondanks het gelijke spel tevreden. Op naar zondag. Dan spelen we thuis de derby tegen FC Twente. Tot dan!